Hans Bergman naar Gospelkoor Lord’s Moor Singers

Gospelkoor Lord’s Moor Singers uit Heerenveen heeft een nieuwe dirigent. Na 14 Jaar dirigent te zijn geweest van Gospelkoor Lord’s Moor Singers uit Heerenveen heeft Marjan van der Zwaag het dirigentstokje overgedragen. De nieuwe dirigent is geworden: Hans Bergman uit Leeuwarden.

Na 14 Jaar dirigent te zijn geweest van Gospelkoor Lord’s Moor Singers uit Heerenveen heeft Marjan van der Zwaag het dirigentstokje overgedragen. De nieuwe dirigent is geworden: Hans Bergman uit Leeuwarden.

Hans is in 1957 in Groningen geboren. Hij was er als muzikant al vroeg bij: op de kleuterschool speelde hij af en toe op zijn mondharmonica voor zijn klasgenootjes. Vanaf zijn twaalfde speelde hij als organist bij enkele jongerenkoren. Tijdens de vooropleiding voor het Conservatorium ontstond zijn interesse voor het dirigeren van koren. Hij studeerde schoolmuziek en koordirectie aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen. Koordirectie volgde hij bij Cees Rotteveel.

Naast zijn klassieke vakopleiding speelde hij ook veel lichte muziek. Eerst in de destijds regionaal zeer bekende formatie “Fingertips”, later in de top-40-band “Under cover”.

Sinds 1982 is Hans werkzaam als koordirigent. Daarbij heeft hij zich op vele terreinen bewogen (Klassiek, Gospel, Modern Vocals, Mannenkoor). Hierbij had hij veel plezier van de combinatie van een klassieke opleiding en ervaring in de lichte muziek.

Hans heeft in de loop der jaren ook vele koorarrangementen geschreven en uitgevoerd. In eerste instantie voor zijn eigen koren, maar intussen worden zijn arrangementen ook door vele andere koren uitgevoerd.

In het verleden was hij dirigent van de Gospelkoren “Young Spirit” (Ulrum), “Real Future” (Opende), “Perspectief” (Bedum).

In 2007 verhuisde hij met zijn gezin van het Drentse Roden naar Leeuwarden

Hij is momenteel werkzaam als muziekdocent op het C.S.G. Comenius te Leeuwarden.

Daarnaast is hij ook nog dirigent van de Gospelkoren “Changing World” en “Joyfull”, beide uit Leeuwarden.

03-02-2008
Muziek
https://www.lordsmoorsingers.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies