Veel gospeltalent bij finalisten Idols

Opnieuw wisten Nikki, Charlene en Nigel afgelopen zaterdag zich te kwalificeren voor de volgende live show van het programma Idols. Alle drie hebben ze een gospelachtergrond. Op deze foto een nog onbekende Charlene tijdens een gospelconcert in Zwolle rond kerst 2006. (Foto: gospelgroepen.nl)

Voor 1,4 miljoen tv-kijkers en een enthousiast publiek wisten ze de harten van het Nederlands publiek te bewegen om massaal op ze te stemmen. De finale van Idols op 1 maart komt voor één van deze Inside Out koor leden binnen handbereik te liggen nu ze behoren bij de laatste 4 kandidaten.

Nikki, Charlene en Nigel zongen eerder in het gospelkoor Inside Out, de manager zegt: ‘We zijn apetrots op hen en ik voel me zelfs een beetje bevoorrecht dat we in hen hebben mogen investeren!’.

De passie, enthousiasme en de bijzondere gave van het zangtalent van deze drie deelnemers is terug te vinden in het koor Inside Out. Ook Miranda welke zich bij de laatste 30 kandidaten wist te voegen van Idols is inmiddels weer te vinden tussen het enthousiaste gezelschap van deze blackgospel zingers. Een bezoek aan hun site www.insideoutmusic.org maakt duidelijk dat het koor geïnteresseerd is om meer jong talent uit heel Nederland toe te voegen als koorlid. Voor een auditie of meer informatie over het koor kun je terecht op de site.

De familie van Charlene komt uit een muzikale achtergrond van de formatie Burning Candles. Haar vader heeft jaren meegewerkt als toetsenist aan deze gospelgroep. In leiding was in handen van een heel bijzondere gospelzanger: Dolf Vorsterman van Oyen. Hij was pionier van de gospelmuziek in Nederland en oprichter van The Burning Candles. Hij de grondlegger van veel gospelmuziek in Nederland waarvan we op gospelgroepen.nl een bescheiden beeld zien. Dolf zette zich in voor het evangelie op een uitzonderlijke manier. Met de Burning Candles trok hij door Nederland en bracht een boodschap van leven en hoop. Tijdens de eerste uitzending van de EO op de radio werden verschillende nummers van de eerste LP van de Burning Candles gedraaid. In die tijd was deze vorm van christelijke muziek zeer vooruitstrevend.

12-02-2008
Muziek
https://www.idols.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies