Swingende Gospelhappening in De Lawei

Freedom Gospel Choir uit Wezep en Joy for People Gospel Choir uit Dokkum slaan op zondag 9 maart a.s. de handen op het muzikale vlak ineen en presenteren een swingende gospelavond in De Lawei in Drachten. De overeenkomst tussen beide koren is het plezier om zingend hun geloof te uiten. Het verschil zit in de verschillende gospelstijlen die zij ten gehore brengen.

Freedom Gospel Choir, opgericht in 1999, brengt uitsluitend black American Gospel Music. Het koor bestaat uit ruim 100 leden. Het repertoire is samengesteld uit de oude negro spirituals en de allerlaatste gospelsongs rechtstreeks uit de States (Kirk Franklin, Hezekiah Walker) en alles wat daartussen zit. Freedom Gospel Choir staat onder de bezielende leiding van Edith Casteleyn uit Soest en wordt begeleid door een professionele groep muzikanten. Een optreden van Freedom Gospel Choir staat garant voor enthousiaste zalen!

Joy for People Gospel Choir verzorgt al meer dan 35 jaar met groot succes concerten en kerkdiensten in zowel binnen- als buitenland. Het koor telt ongeveer 25 leden en wordt vakkundig begeleid door een uitgebreide band, met blazerssectie, wat een scala aan muziekstijlen mogelijk maakt: van ingetogen ballads tot uitbundige gospelrock, van acapella tot stevig begeleide gospel. Deskundige licht- en geluidstechnici zorgen voor de finishing touch. Joy for People staat sinds 2001 onder leiding van Wilco Kloosterman. Het merendeel van de arrangementen die door koor en band worden uitgevoerd, zijn van zijn hand.

Wilt u dit boeiende, gevarieerde gospelavontuur met beide koren meemaken, komt u dan op zondag 9 maart a.s. naar De Lawei in Drachten. Aanvang: 20.00 uur. Kijk voor toegangsprijzen en het bestellen van kaarten op www.joyforpeople.nl of neem contact op met K. Brouwer 0519-221719.

14-02-2008
Muziek
https://www.joyforpeople.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies