Larry Norman (60) zondag overleden

Larry Norman, grondlegger van de Christelijke rock muziek overleed in de vroege uren van zondagmorgen aan de gevolgen van hartkwaal. Larry is 60 jaar geworden.

Larry stond eind jaren zestig bekend als onderdeel van de Jesus People movement een tijd waarin hij streed voor de vrijheid om te genieten van alle soorten muziek, ook rockmuziek als geestelijke muziek. Hij deed dit ondermeer door het nummer: ‘Why should the devil have all the good music’. In 1966 begon Larry met het opnemen van allerlei muziek en in 1968 kwam zijn eerste eigen album uit onder de titel I Love You. Daarna heeft Larry nog veel albums gemaakt.

Larry zal komende zaterdag 1 maart worden begraven in Salem.

Larry Norman is vanaf het begin van zijn carriere een veelbesproken man geweest. Als gospelrocker van het eerste uur werd hij niet bepaald gewaardeerd binnen de traditionele kerkelijke gemeenschappen. In de roerige jaren ’60 van de vorige eeuw veranderde de maatschappij snel. Ook de ‘christelijke wereld’ en Larry was één van de mensen die aan deze veranderingen een niet onbelangrijke bijdrage heeft geleverd. Hij had een gave ontvangen, en gebruikte deze …

In de late jaren ’60 bestormd Larry Norman, als zanger van de band “People” de hitparade’s in de Verenigde Staten met het nummer “I Love You”. Het nummer, oorspronkelijk van de band ‘The Zombies’, bereikt de Top 20. Larry verliet de band na hun succesvolle eerste album, om solo verder te gaan.

In 1969 kwam zijn eerste album uit “Upon This Rock”. Volgens ondermeer Wikipedia kan dit album worden beschouwd als het eerste Christelijke rock-album. Uiteraard wordt dit wel eens bestreden door andere gospelliefhebbers, maar feit is dat Larry’s albums de eerste waren die een groot publiek bereikten en hij een trend zette.

Leo Blok, EO, schrijft: Larry Norman vult een album met uitsluitend christelijke nummers, maar blijft weg bij de zoetsappige reli-uitingen uit die tijd. Norman is de man van de Jesus Movement, hij hoort bij de hippies die peace love and happiness vooral een religieuze invulling geven. In de vroege jaren zeventig maakt Norman een paar albums die de tand des tijds makkelijk doorstaan: Only Visiting This Planet, So Long Ago In The Garden en vooral zijn klassieker In Another Land zijn albums die een breder publiek verdienen dan een handvol voormalige Youth for Christ koffiebar-bezoekers.

27-02-2008
Buitenland
https://www.larrynorman.com

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies