Sistersformatie van Choir Company presenteert boek met cd

Zaterdag 29 maart was het zover: The Choir Company Sisters presenteerden in samenwerking met Uitgeverij Medema een nieuw product: Zo dichtbij – leven met God. Een boek met een cd. De zaal in Veenendaal was bomvol.

Zo dichtbij – leven met God is een boek dat geschreven is door één van The Choir Company Sisters, Ankie Renger-Romeijn. Ze schreef het speciaal voor vrouwen. Een Bijbelstudieboek dat uitdaagt om de Bijbel zélf open te doen en te lezen. Ja, zelfs te bestuderen. Maar op een manier die Gods Woord ‘dichtbij’ brengt.

Een uniek boek, omdat er een CD aan toegevoegd is. Op deze CD staan tien Nederlandstalige liederen, één bij elk hoofdstuk. Elk lied is met zorg uitgezocht en biedt de mogelijkheid om wat je in het hoofdstuk gelezen hebt, om te zetten in een loflied voor God.

In 2006 presenteerden de Choir Company Sisters hun eerste cd: Oneindig God. De cd van de Sisters is uitgebracht door EdenMuziek. De cd werd gepresenteerd in de Koepelkerk aan de Kerkstraat in Renswoude. Het concert begon om 19.30 en de toegang was gratis. De 250 aanwezigen konden genieten van een heel gevarieerde avond. In het voorprogramma werden de aanwezigen verrast met een optreden van de Choir Company Vocals. Speciale gastzangeres was: Talitha Nawijn. Hieronder enkele foto’s van die avond.

In vijf jaar tijd is de Sisters-formatie van de Choir Company uitgegroeid tot een bekend en bijzonder gospelkoor in Nederland. Het vrouwenkoor is ontstaan binnen de activiteiten van de andere Choir Company projecten waarbij dirigent Maarten Wassink een belangrijke rol speelt. Met zijn uitbundige enthousiasme weet hij deze koren aan te vuren en te leiden. Maarten heeft jaren gewerkt voor de Continental Singers en is professioneel ingestelde musicus die z’n talenten wil inzetten in het koninkrijk van God.

Over de Sisters-formatie is Maarten bijzonder opgetogen. Hoewel het koor echt een vrouwen-‘ding’ is en hij als man soms aan de zijlijn staat, wil hij toch met grote inzet het koor te dirigeren. Toen de Sisters een eerste optreden gaven op een vrouwenochtend kwam er zo veel los dat de koorleden er allemaal door overweldigd waren. Een mooiere bevestiging konden ze zich niet voorstellen. Met veel enthousiasme gingen ze door. De omstandigheden veranderden echter snel en een van de sisters werd ernstig ziek, en een dramatische periode voor de Sisters volgde, waarin ze elkaar ook konden bemoedigen en troosten. De liederen van de Sisters speelden daarin een belangrijke rol.

29-03-2008
Muziek
https://www.edenmuziek.nl/choircompany

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies