Jaar van gebed voor Somalie en het Somalische volk

Er zijn weinig landen in de wereld waar christenen het zo moeilijk hebben als in Somalie. De Somalische bevolking is in sub-sahara afrika de grootste onbereikte moslimbevolkingsgroep. Al ruim honderd jaar wordt er zending bedreven maar tot op heden heeft dit nog niet geleidt tot een inheemse Somalische kerk.

In het voorjaar van 2007 zaten verschillende zendingsorganisaties in Ethiopie bij elkaar. Het gesprekonderwerp was Somalie. Zoveel ontmoetingen hadden al eerder plaats gehad, en zo weinig was er veranderd in de laatste jaren. Het Somalische volk blijft een van de volken die als maar niet gehoor geven aan de oproep van het Goede Nieuws. De vervolging van de enkele gelovigen neemt toe en mogelijkheden om het evanglie ingang te laten vinden worden steeds meer beperkt.

Tijdens de ontmoeting in Etiopie ontstond de visie om Gods kinderen over de hele wereld op te roepen tot gebed voor het Somalische volk. Voor er verder gepraat wordt moet er gebeden worden. We kunnen het zelf niet, we hebben een machtig werk van Gods Geest nodig.

Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en is er met behulp van verschillende organisaties een boekje verschenen waardoor mensen geholpen worden om voor Somalie te bidden. Vanuit vele landen hebben christen gereageerd en in bijna 20 talen is het boekje vertaald. De gebedsactie begint in april 2008 en duurt tot maart 2009.

Via de link www.prayforsomalia.org is het boekje te downloaden. Het boekje is ook in het Nederlands vertaald en via dezelfde site te verkrijgen.

01-04-2008
Muziek
https://www.prayforsomalia.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies