Gebedsnachten op Opwekking

Api Ministries (www.apiministries.org) zal in de nachten van 9 op 10 en 11 op 12 mei 2008 gebedsnachten organiseren op de jaarlijkse Pinksterconferentie ook wel Opwekking genoemd organiseren. Deze zullen plaatsvinden op het jeugdterrein in de gebedstent.

Het doel van deze nachten is om jongeren aan te moedigen en te bemoedigen een actief gebedsleven te gaan leiden. Echt tijd apart zetten voor God zonder afleiding blijkt nog altijd een van de moeilijkste dingen ook voor jongeren merkt oprichter Michael Weijenberg van Api Ministries op. We willen de jongeren laten zien dat gebed in alles het verschil maakt in het dagelijks leven en het de basis is voor een samenwerking met God.

Over de precieze inhoud van de nachten valt nog niet veel te zeggen. Wel hebben beide nachten elk een andere insteek en vormgeving. In de eerste nacht zal de focus specifiek op Nederland liggen. We merken dat we in een strategische tijd leven waarin God heel specifiek dingen wil laten zien voor bepaalde plekken in Nederland. In heel ons land merken we dat er een enorme beweging op gang aan het komen is en wij willen daar deel van uitmaken. We zien er naar uit wat God wil gaan doen en roepen de mensen op om op te staan op die plek waar God ze heeft geplaatst. Dit kan overal zijn, op scholen, op het werk, in de kerk maar ook zeker in hun eigen omgeving. In deze nacht gaan we dus specifiek voorbede doen voor alle dingen die er in Nederland spelen.

De tweede nacht is vooral gericht op het activeren van de mensen zelf. Vandaag de dag zijn er zoveel conferenties en worden mensen volgestopt met geestelijk voedsel. Een ding ontbreekt echter nog en dat is de praktische toepassing in het dagelijks leven. Aangezien er altijd maar een klein deel de ruimte krijgt binnen hun kerk/gemeente om praktische bezig te zijn blijft er een groot deel over wat het verschil daarbuiten kan maken. Daarin willen wij de mensen uitdagen in de tweede nacht. In veel conferenties wordt er vanaf het podium gezegd hoe je het moet doen en vervolgens mag je thuis gaan kijken of het werkt.

Wij willen het anders doen door het gelijk uit te proberen. Wij willen tools aanreiken en mensen aanmoedigen om uit te stappen in profetie, genezing, het uitspreken van woorden van kennis en dromen uitleggen. Iedereen kan iets van God ontvangen en zodra je daarin uitstapt en het activeerd kan het een levensveranderend verschil maken. Deze uitdaging ligt er voor de kerk maar ook zeer zeker daarbuiten. Jarenlang hebben we een podiumcultuur gehad waar alleen de mensen mochten staan die precies wisten hoe het moest. We geloven dat God vandaag de dag een leger wil vormen door mensen als jij en ik te gebruiken. Echter, zonder training en oefening zijn we kansloos. Api Ministries hoopt hiermee te bereiken dat de mensen die de nachten bezoeken ook weer anderen gaan activeren in hun plaatselijke gemeente. Api Ministries wil hierin ook graag ondersteunen en hebben de mogelijkheid om teams te sturen die iets soortgelijks kunnen organiseren als op Opwekking.

Api Ministries gebedsnachten op Opwekking

– vrijdag 9 op 10 mei van 1:00uur – 7:00uur

– zondag 11 op 12 mei van 1:00uur – 7:00uur

Locatie: Gebedstent op het jeugdterrein in Biddinghuizen (bij Walibi World)

17-04-2008
Muziek
https://www.apiministries.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies