Zangeres Inside Out komt met debuutalbum TRUST

Geena is de artiestennaam van Gezina van den Bos. Ze timmert al een tijdje muzikaal aan de weg. Op 20 oktober presenteert ze haar debuutalbum TRUST. Het bekende blackgospelkoor Inside Out, waarvan Geena al jaren als soliste en songwriter deel uitmaakte, heeft ook een bijdrage geleverd. Dit concert zal plaatsvinden om 20.00 uur in theater City of Wesopa te Weesp. Reserveren via: miranda@hellohello.nl

Geena: Vanaf mijn 12e tot mijn 17e heb ik klassiek zangles gevolgd op de muziekschool te Hoogeveen. Daarna heb ik zangles gehad van diverse docenten. Sinds februari 2007 volg ik lessen van Ronald Douglas in Arnhem.

In 1999 ben ik met deze particuliere opleiding in Hilversum begonnen. Klassiek zangles heeft voor mij een goede basis gelegd, maar het verdiepen in de lichte muziek gaf me een heel ander inzicht in zangtechniek en ook performance. Tijdens deze opleiding heb ik o.a. les gehad van Lisa Boray, Herman van Doorn en Rik Elings. De AVLM heb ik in 2001 met succes afgerond. Hierna heb ik een jaar de vooropleiding gevolgd op het conservatorium te Zwolle.

Inside Out

Ik ben er ontzettend trots op om deel te mogen zijn van dit fantastische black gospel koor! Inmiddels zing ik al zo’n 3 jaar als alt mee en heb ik op de cd “Stronger” de solo van het lied “When we praise” mogen zingen. Met Inside Out hebben we o.a. gezongen op de EO-jongerendag en afgelopen april hebben we samen met Alvin Slaughter in Eindhoven een concert verzorgd.

Zangleiding

In 2001 ben ik begonnen met het leiden van zangdiensten en jeugddiensten. Ik had toen de muzikale en vocale leiding van het Metanoia koor te Assen. Momenteel leid ik jeugdkerkband “The life” te Assen. Elke 2e zaterdag van de maand hebben we een dienst. Ook op projectbasis heb ik verschillende zangdiensten mogen leiden. Onder andere tijdens de voorbereidingsweek van de Boomerantours, wat onderdeel is van King’s Kids. (Jeugd met een Opdracht)

Solo

Sinds september 2006 ben ik ook actiever als solist aan de slag. In november van datzelfde jaar kreeg ik de mogelijkheid om in het voorprogramma van Stonewashed te staan. In december 2006 ben ik in contact gekomen met Marcel Broekman en Theo Janssen. We hebben in het voorjaar van 2007 een demo met twee van mijn zelfgeschreven nummers opgenomen. Hieraan hebben meegewerkt: Jan-Willem van Delft , Marcel Fisser, Christan Grotenbreg, Paddy van Rijswijk, Miranda de Vlieger-Companjen en William Wixley.

De homepage van haar website begint met de prachtige bijbeltekst: “For You make me glad by Your deeds, O Lord, I sing for joy at the Works of Your Hands.” uit psalm 92:4. Dat is precies de reden waarom ik zing; voor mijn God en Vader in de hemel. Ik kan geen betere reden bedenken. Hij is Degene die mij mijn stem heeft gegeven en Hem wil ik daarom alle eer geven. Niet alleen voor de dingen die Hij heeft gedaan en nog steeds doet in mijn leven, maar voor het offer dat Hij gebracht heeft door Zijn enige Zoon Jezus Christus die aan het kruis is gestorven zodat onze zonden vergeven zijn en we mogen leven in Hem, door Hem en voor Hem!

In september 2006 is er een ommekeer gekomen in mijn leven. Ik ben totaal anders gaan leven en heb de beslissing genomen alleen nog maar te zingen voor God en Zijn plan met mijn leven te volgen. Niet dat ik dat daarvoor niet deed, maar het werd een bewustere keuze. Ook mijn man Jorn speelt daarin een grote rol. We willen samen Gods weg bewandelen. Ik heb geen idee wat Gods plan is, maar heb geleerd dat het om vertrouwen gaat. Vertrouwen in Hem die mij gemaakt heeft en die mij door en door kent.

15-09-2008
Muziek
https://www.gezinamusic.com

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies