Zaterdag 4 oktober symposium: Het evangelie in de uitverkoop

Stichting tot Heil des Volks organiseert op zaterdag 4 oktober een symposium in de Mozes en Aäronkerk aan het Waterloopplein in Amsterdam. Het symposium heeft als thema: Het evangelie in de uitverkoop? en is bedoeld als een prikkelende en stimulerende bijdrage aan debat over de vormgeving en het bereik van de christelijke kerk. Aanleiding voor het organiseren van het symposium, is het verschijnen van het boek Marktdenken in de kerk, dat nu verkrijgbaar is. Peter Kos, voorzitter van de Evangelische Alliantie, zal op 4 oktober het eerste exemplaar van het boek in ontvangst nemen.

De Stichting Tot Heil des Volks heeft al regelmatig aandacht gevraagd voor mogelijke negatieve effecten van marktdenken in de kerk, zowel in het magazine De Oogst als op de website www.habakuk.nu. Hoewel goed bedoeld, kan marktdenken in kerken gemakkelijk de boodschap van het Evangelie aantasten. Tot Heil des Volks wil via een symposium met voor- en tegenstanders van dit denken aandacht vragen voor de gevolgen van dit marktdenken. Volgens dr. Sake Stoppels, docent praktische theologie aan de VU en deelnemer aan het symposium, past het marktdenken overigens prima in de huidige tijd. In een interview met Centraal Weekblad zegt hij hierover: “De kerk verschijnt altijd in het gewaad van de cultuur, en nu hebben we een marktcultuur.”

Naast dr. Sake Stoppels debatteren Hans Eschbach (Evangelisch Werkverband binnen de PKN), Wim Dekker (IZB), Jaap Ketelaar (EA), Jeroen Bol (George Whitefield Stichting) en Peter Kos (EA). Ook de zaal wordt aangemoedigd mee te doen aan het debat. Voor wie meer inzicht wil krijgen in de impact van marktdenken in kerken is het lezen van het boek en deelname aan het symposium zeker de moeite waard. Het boek is een uitgave van Oogstpublicaties, onderdeel van Stichting Tot Heil des Volks, in samenwerking met de George Whitefield Stichting en is verkrijgbaar voor € 14,95. Mail naar Lotta Lorier voor opgave en het bestellen van het boek.

Datum

4 oktober 2008.

Tijd

09.00 tot 12.30 uur.

Plaats

Mozes en Aaronkerk, Waterlooplein 205 in Amsterdam.

Achteraf is er de mogelijkheid te lunchen bij een van onze jeugdhostels: Shelter City. Een lunch kost 5 euro per persoon.

03-10-2008
Media
https://www.totheildesvolks.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies