Matthijn Buwalda: God is niet zomaar een toeschouwer

Twee jaar na zijn debuut ‘Storm voor de Stilte’ is de opvolger klaar. ‘Hooggeëerd Publiek’ is de titel van Matthijn Buwalda’s nieuwe cd. We krijgen opnieuw een kijkje in het hart van de zanger door middel van twaalf schitterende, Nederlandstalige liedjes die feest en verstilling combineren. Matthijn is niet bang om onderwerpen aan te snijden die gevoelig kunnen liggen.

Zo vraagt hij zich in ‘Schreeuwen naar de hemel’ af waarom God vaak géén antwoord geeft op vragen. In de schitterende ballad ‘Til me nu dan maar op’ zingt hij over de herkenbare strijd tussen trots en kwetsbaarheid. De cd opent met het opzwepende ‘Zijn Trouw (kleurt de morgen)’ en vervolgt daarna met meezinger ‘Zo groot bent U.’ Een cd die klinkt als een éénheid maar ontzettend afwisselend is. Wat opvalt aan ‘Hooggeëerd Publiek’ is dat de teksten aansprekend zijn zonder dat ze ingewikkeld worden. Matthijn draait nergens om de feiten heen maar weet de feiten wel te verpakken in verfrissende songteksten. Vernieuwend en toch vertrouwd.

Matthijn zelf over ‘Hooggeëerd Publiek’: ‘Ik hoop dat ‘Hooggeëerd Publiek’ meer is dan een aantal liedjes bij elkaar. Het is mijn verlangen dat deze cd mensen laat weten dat God er altijd voor ze is, dat ze welkom zijn bij Hem maar dat Hij ook van ons vraagt om radicaal en onvoorwaardelijk voor Hem te gaan leven. Jezus maakt vrij maar Hij is niet vrijblijvend. Ik streef ernaar dat die instelling ook terug is te zien in mijn doen en laten. God is per slot van rekening niet zomaar een toeschouwer; Hij is Hooggeëerd Publiek.’

Op deze cd is goed te horen dat Matthijn is gegroeid als liedjesschrijver. Alle liedjes op de cd zijn kritisch bekeken door topproducer Henk Pool en collega en vriend Kees Kraayenoord. Beiden hebben ook aan enkele liedjes meegeschreven.

Al met al is ‘Hooggeëerd Publiek’ een spraakmakende tweede cd waar veel mensen al lang op zitten te wachten. Een absolute aanrader. Matthijn Buwalda en Band zijn de komende tijd weer regelmatig live te bewonderen. De speciale ‘Hooggeëerd Publiek’ live – tour zal in februari van 2009 van start gaan.

09-11-2008
Muziek
https://www.matthijnbuwalda.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies