Groot Nieuws voor lang wachtende kinderen

Groot nieuws voor tientallen kinderen in Compassion-projecten die al langer dan zes maanden wachten op een sponsor. Deze week zetten de presentatoren van Groot Nieuws Radio zich in om voor deze kinderen een sponsor te vinden. “We zijn erg enthousiast dat we iets kunnen doen voor deze groep kinderen,” vertelt directeur Evert ten Ham. “De werkwijze van Compassion waarbij Jezus centraal staat, sluit naadloos aan bij de gedachte achter Groot Nieuws Radio.”

Tussenstand

Elke dag wordt er afgesloten met een Compassion-journaal waarbij een tussenstand van het aantal gesponsorde kinderen bekend wordt gemaakt. Het doel is om minstens 60 kinderen gesponsord te krijgen.

Ecuador

Tijdens de actieweek wordt er op verschillende manieren aandacht besteedt aan het werk van Compassion. Eén van de hoogtepunten zijn de verslagen die presentator Hans van Vuuren heeft gemaakt tijdens zijn reis met Compassion naar Ecuador. “In Ecuador heeft armoede voor mij echt een gezicht gekregen,” legt Hans van Vuuren uit. “Door Emily die verstoten is door haar moeder en nu wordt opgevoed door haar oom en tante. En door Christoffer, die maar om mijn aandacht bleef vragen. Ik weet dat er zoals hen nog miljoenen kinderen zijn. Ik kijk ernaar uit om tijdens deze week iets voor hen te betekenen.”

Compassion-journaal

Interviews met sponsors, ambassadeurs, nieuwtjes uit Compassion-landen en nog veel meer items komen deze week langs. In veel uitzending wordt muziek gedraaid van nationale en internationale artiesten die ambassadeur zijn van Compassion.

Luisteren

Groot Nieuws Radio is live te beluisteren via de ether op 1008 AM en via internet, www.grootnieuwsradio.nl.

Door: Compassion Nederland – www.compassion.nl.

23-11-2008
Buitenland
www.grootnieuwsradio.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies