André Bijleveld in jury EO Korenslag

Ruim 20 jaar was hij bandleider en keyboardspeler van de gospelband Thesis, die naast het brengen van het eigen repertoire ook als begeleidingsband voor zo’n 30 verschillende binnen en buitenlandse artiesten heeft gefunctioneerd. Ook was hij 8 jaar Hammondorganist en keyboardspeler van de Ronduit Praiseband. Tegenwoordig speelt hij in de band van Kees Kraaijenoord

Als leider van gospelkoren is hij al vanaf 1979 actief. Momenteel is hij dirigent van de volgende gospelkoren:

*Benediction uit Enschede

*Onderweg uit Almelo

*The Young Church Singers uit Apeldoorn

*Shine uit Nijverdal

*Mozaïek uit Goor

*Next Generation uit Apeldoorn

Zijn laatste project is het blackgospelkoor Gospel Boulevard waarmee behalve op festivals, in gevangenissen en kerken ook in theaters en op grote bedrijfsfeesten wordt opgetreden. Hij staat bij dit alles bekend om zijn enorme enthousiasme en gedrevenheid. Deze eigenschappen hebben hem er toe gebracht om in toenemende mate zijn kennis en bevlogenheid in de vorm van workshops op diverse groepen en gezelschappen over te brengen.

Tussen al deze uitvoerende bezigheden ligt ook het studiowerk na aan zijn hart. In diverse studio’s heeft hij aan vele opnames meegewerkt als musicus, componist, dirigent, arrangeur of producer. Het verlangen om daar in de toekomst nog wat meer mee bezig te kunnen zijn heeft een impuls gekregen door de bouw van het nieuwe woon-werkpand in Enschede waar in de ruimte voor een nieuwe studio is voorzien.

Al deze vele bezigheden zijn ten diepste voortgekomen uit het verlangen om de liefde van Jezus Christus, die hem al op jonge leeftijd in vuur en vlam zette, in alle toonaarden te bezingen en zo onder de aandacht te brengen van allen die zijn pad kruizen. Hij weet zich hierbij volledig gesteund door zijn vrouw en beide dochters!

11-12-2008
Muziek
https://www.andrebijleveld.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies