Grote theologische boekenverkoop

Op de laatste drie dagen van het jaar vindt een omvangrijke theologische boekenverkoop plaats. Ca. 35.000 boeken worden per kilo verkocht. Het betreft vermoedelijk de grootste theologische boekenverkoop van de laatste tien jaar. Adres: Kerklaan 8, Ermelo. Op 100 m lopen van het station. Bij het station ook ruime parkeergelegenheid.

Naast een grote variatie aan omvangrijke en kleinere theologische werken en populaire theologie bevat de partij ook romans, historische boeken en kinderboeken. De prijzen zakken per dag, te beginnen bij 4 euro per kilo op 29 december, via 3 euro op 30 december, tot 2 euro per kilo op oudejaarsdag.

De verkoop vindt plaats in het centraal gelegen Ermelo, in een leegstaand woninginrichtingpand nabij het station. Hier wordt met man en macht gewerkt om de naar verwachting enkele duizenden bezoekers te kunnen ontvangen.

Er komen 35.000 theologische boeken naar Ermelo. In een enorme operatie is een gigantische partij gebruikte theologische werken naar een leegstaand woninginrichtingpand aan de Ermelose Kerklaan getransporteerd om op de laatste dagen van het jaar per kilo te worden verkocht.

Dingeman van Wijnen van de Friese theologische verzendboekhandel Wever Van Wijnen te Franeker vertelt over het hoe en wat.

Totale voorraad opgekocht

“Onze boekhandel koopt al vele jaren door het hele land (en soms in het buitenland) partijen gebruikte boeken in, hoofdzakelijk theologische werken.

Deze maand hebben we van de eigenaar van een antiquariaat een wel heel grote partij aangeboden gekregen. Te groot voor ons fraaie oude pakhuis in Franeker.

We hebben daarom een stuntverkoop bedacht. Een keur aan boeken, per kilo te koop.”

Waarom hebt u voor Ermelo gekozen?

“We wilden graag wat centraal in het land. Dan kom je al gauw in de buurt van Ermelo terecht. Toen we het pand aan de Kerklaan vonden zagen we meteen mogelijkheden. Dicht bij het station, voldoende parkeerruimte, en plek genoeg om alle boeken uit te stallen.”

Wat kunnen de mensen verwachten?

“Het is echt een heel breed aanbod. Heel veel theologische boeken, oud en nieuw door elkaar heen, dikke studieboeken en standaardwerken én kleinere boeken voor dagelijks gebruik. commentaren, binnen- en buitenlands, kerkgeschiedenis. Maar daarnaast ook veel literatuur, beeldende kunst, geschiedenis, ook topografie, en een grote collectie kinderboeken. Echt heel breed.”

En aan welke prijzen moeten we denken?

“We gaan met kiloprijzen werken. Dat is altijd erg leuk en spannend. Bij de kassa komt een grote weegschaal te staan, maar de mensen moeten natuurlijk zelf een beetje inschatten wat een boek weegt en of ze het bedrag er voor over hebben.

De prijzen worden elke dag lager, dus als een boek iemand te duur is kan hij of zij het de volgende dag nog eens proberen – met natuurlijk de kans dat het dan weg is. De eerste dag is de prijs 4 euro per kilo, op 30 december wordt dat 3 euro, en op oudejaarsdag 2 euro.”

Dus als de oudejaarsklokken slaan moet de partij op zijn?

“Dat is de bedoeling. Er zou dan maar liefst 16 ton over de toonbank gegaan moeten zijn. We zijn erg benieuwd of boekenminnend Nederland dat voor elkaar krijgt!”

16-12-2008
Media
https://www.uitgeverijvanwijnen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies