Opening nieuwe Happietaria’s

Dit najaar werden er 4 Happietaria’s georganiseerd. Een Happietaria is het restaurant voor het goede doel! Al sinds 1993 organiseert stichting Happy Gift samen met studentverenigingen Happietaria’s in alle studentensteden in Nederland. Happietaria’s zijn tijdelijke restaurants, waar iedereen vrijwillig werkt.

In de Happietaria’s wordt de aandacht gevestigd op ontwikkelingsproblematiek: oorzaken en oplossingen. De opbrengst wordt besteed aan hulpprojecten in derde wereld landen. De hele winst én alle giften gaan naar deze projecten. De restaurants worden opgezet voor de bewoners van de betrokken steden (dus niet alleen voor de studenten zelf, het is geen mensa). Happietaria’s rekenen basisprijzen voor een diner om de kosten te dekken. Als klant bepaal je zelf wat je bovenop deze basisprijs over hebt voor de maaltijd en daarmee voor het goede doel. Deze giften boven de basisprijs vallen onder de giftenaftrek in de inkomstenbelasting.

De opbrengst wordt meer dan verdubbeld (x 2,47) en gaat via betrouwbare partners* geheel naar projecten die wezenlijk bijdragen aan armoedebestrijding (o.a. landbouw, onderwijs en gezondheidszorg) in derde wereldlanden. Happietaria teams kiezen zelf een aantal projecten die zij ondersteunen uit het projectenboek van Happy Gift. Wanneer een Happietaria meer geld ophaalt dan nodig is voor ‘haar’ projecten, komt het overgebleven bedrag ten goede aan projecten die door andere Happietaria’s worden ondersteund. Aldoende hebben de Happietaria’s tot nu toe al bijna €3,3 miljoen bijgedragen aan armoedebestrijding!

*Regelmatig wordt Happy Gift benaderd met de vraag of er voor een bepaalde organisatie, een specifiek project of hulpactie een Happietaria kan worden opgezet. Happy Gift heeft zich echter verbonden aan de samenwerking met de vijf partnerorganisaties ICCO, Tear, Wilde Ganzen, Woord & Daad en ZOA Vluchtelingenzorg en neemt daarbuiten geen andere projecten aan. Het heeft dan ook geen zin om dergelijke verzoeken naar Happy Gift te sturen.

Wat is Happietaria?

Happietaria’s zijn tijdelijke restaurants, waar geld in wordt gezameld voor structurele projecten voor onze verre naaste. De hele winst en alle giften gaan naar de 3e wereld. Het restaurant is bedoeld voor de bewoners van de betrokken steden, dus niet alleen voor de studenten zelf.

Projecten van vaste partners

Er wordt geld ingezameld voor projecten van vaste partners ICCO, Tear, Wilde Ganzen, Woord & Daad en ZOA Vluchtelingenzorg.

Organisatie

Meer dan 1,5 miljard mensen leven onder de armoedegrens. 24.000 mensen per dag ! sterven van de honger. Dit is onrecht en wij geloven niet dat dat Gods bedoeling is. Daarom willen we tijd, inzet en creativiteit geven aan onze medemens. Er zou veel meer aandacht moeten zijn voor zo’n enorm probleem, voor de oorzaken en de oplossingen. De druppel op de gloeiende plaat bestaat niet want “red je één mens, dan red je een heel volk”. Ondertussen hebben Happietaria’s al bijna € 3 millioen opgebracht voor ontwikkelingshulpprojecten. Happietaria’s vragen oplossend vermogen, tijd, creativiteit, aandacht en vooral bezieling!

Waarom Happietaria?

Happietaria worden georganiseerd door christelijke studentenverenigingen. Iedereen werkt vrijwillig. Sinds ’93 hebben er in Nederland 12.500 jongeren meegewerkt en hebben meer dan 75.000 mensen een bezoek gebracht één van onze restaurants!

18-12-2008
Hulpverlening
https://www.Happietaria.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies