Bidden voor Israël en de Palestijnen

Het Israël Platform, waarin een verschillende pro-Israëlorganisaties zijn verenigd, heeft voor donderdag 8 januari landelijke gebedsbijeenkomsten uitgeschreven. Die vinden op diverse locaties plaats. Het platform is een initiatief van verscheidene christelijke organisaties in Nederland, die op een of andere manier betrokken zijn bij Israël en het Joodse volk.

“Israël is in nood!  Het is nu hoog tijd om achter Israël te gaan staan”, aldus de organisaties in een oproep. “De strijd rond Gaza is niet een strijd tussen Israël en Hamas, maar een strijd tussen de God van Israël en de god van de islam.” 

Met het oog op de ernstige situatie roepen diverse pro-Israëlorganisaties van het Israël Platform christenen van alle kerken ‘dringend op tot aanhoudend gebed voor Israël’ 

“Terwijl Israël door vele pro-Palestijnse organisaties, tot aan de VN aan toe, wordt beschuldigd van oorlogsmisdaden, horen we maar weinig over wat Hamas zichzelf ten doel heeft gesteld, namelijk: de vernietiging van het Joodse volk”, aldus de oproep. “Israël verliet een paar jaar geleden Gaza om vrede te bewerkstelligen. Maar als reactie daarop heeft Hamas de raketaanvallen verhevigd. Ook heeft Hamas Palestijnse christenen bedreigd, gemarteld en gedood. Zelfs nu Hamas de strijd lijkt te verliezen, gaat ze hiermee door.” 



De gebedsbijeenkomsten zullen beginnen om 20.00 uur en vinden onder andere plaats in: 
Nijkerk: Israël Centrum, Patroonstraat 1, info: Pieter Bénard, 033 – 2458824; 
Niezijl: Leerhuis, Hoofdstraat 79, info: Sieb van der Naald, 0594 – 212983; 
Den Haag: Pillar of Fire / Huis van Gebed Daniel, gebouw De Bron, Pisuissestraat 9, info: Jack van der Tang, 070 – 4040004. 


Vandaag (woensdag) is er een gebedssamenkomst in Balkbrug, nabij Ommen, aan de Hoogeveenseweg 4. Info: Wiert Douglas, 0523 – 657626.

07-01-2009
Buitenland
https://www.israelplatform.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies