Congres: een standpuntbepaling in het Darwinjaar

Op 21 februari wordt in de Bethel-gemeente in Drachten een groot congres gehouden over schepping, evolutie en het gezag van de Bijbel. Sprekers zijn ds Orlando Bottenbley, Philip Bell, Mart Jan Paul en Tom Zoutewelle.

Doelstelling van deze dag is om christenen te informeren over het vraagstuk van de oorsprong. De stellingname in het boek ‘Geleerd en Gelovig’ van prof. Cees Dekker luidt dat evolutie en christelijk geloof prima te verenigen zijn. Dit heeft veel christenen in verwarring gebracht. Er zal op deze dag ruim gelegenheid zijn voor discussie en het bepalen van een standpunt over dit onderwerp, op Bijbelse en wetenschappelijke gronden.

Het jaar 2009 is uitgeroepen tot het Darwinjaar. Het heeft er alle schijn van dat de bakens binnen christelijk Nederland in snel tempo worden verzet. Niet langer trekken christenen unaniem ten strijde tegen de evolutietheorie. De organisatoren van het congres stellen dat er behoefte blijft aan een duidelijke Bijbelse boodschap. De volledig verzorgde congresdag kost 25 euro, inclusief lunch.

11-02-2009
Onderwijs
https://www.r-evolutie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies