Het is koud

Op een tamelijk frisse morgen in het vroege voorjaar is een man druk aan het werk in zijn tuintje. Na een tijdje gaat hij rechtop staan en wist zich het zweet van zijn voorhoofd. Hij ziet zijn buurman staan die vanuit zijn tuintje toekijkt. ‘Het is warm, buurman’ roept hij hem toe ‘het wordt gauw zomer’. Maar de buurman doet de kraag van zijn jas omhoog en zegt: ‘Het is koud en van de zomer is nog niet veel te merken’. En hij gaat naar binnen.
Beide mannen bevinden zich in dezelfde temperatuur. Voor de één is het warm en voor de ander is het koud. Vanwaar dit verschil? Heel eenvoudig, omdat de één druk aan het werk is en de ander niets doet.
Zo gaat het soms ook in onze geloofsgemeenschap. Sommigen zijn tevreden en gelukkig, anderen juist niet. Toch bevinden ze zich in dezelfde gemeenschap. Waardoor dit verschil? Het kan zijn, doordat sommigen actief zijn in de gemeente en anderen passief zijn, alleen maar toekijken, niets doen en alleen maar commentaar geven.
Er is een bijbelse wet van zaaien en oogsten, van geven en ontvangen, van zegenen en gezegend worden: ‘Gulle en goedgeefse mensen krijgen toch steeds meer, terwijl anderen verarmen, hoewel zij schraperig en gierig zijn. Een weldoener is een zegen en wordt daarvoor rijk beloond en iemand die zijn gaven voor anderen uitgiet, zal van het goede worden voorzien’ (Spr.11:24,25 Vertaling Het Boek).

23-03-2009 132
Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies