Awards voor beste en slechtste christelijke websites

In navolging van de succesvolle Duitse internetprijs de Webfish, voor de beste christelijke websites van het jaar, heeft de IKON een Nederlandse versie van deze prijs in het leven roepen. Dit doet zij samen met de Protestantse Kerk in Nederland, het Nederlands Bijbelgenootschap en Stichting Leve de Kerk. (Foto: uitreiking Awards 2008.)

De jury heeft per categorie een tiental websites genomineerd voor de prijzen. Het woord is nu aan u, het internetpubliek. Tot en met 24 maart 2009 kon het publiek een stem uitbrengen. Door op onderstaande links te klikken kunt u de genomineerde sites per categorie waarderen met een aantal sterren.

 

De jury bepaalt de einduitslag, waarbij de stemmen van de websitebezoekers voor één zesde meetellen in het totale oordeel.

 

De awards worden uitgereikt in de volgende categorieën: 

1. Websites van plaatselijke kerken
Deze categorie is bedoeld voor alle sites van plaatselijke kerkgemeenschappen: protestantse gemeenten, katholieke parochies, korpsen van het leger des heils, evangeliegemeenten etc.

2. Guppy Awards
Websites voor en door jongeren. Onder jongeren wordt hier verstaan ‘mensen tot 27 jaar’. De site mag gemaakt zijn door mensen die ouder zijn dan 26, maar moet bedoeld zijn voor jongeren.

3. Overig christelijk
Deze categorie is bedoeld voor alle christelijke sites die niet in één van de twee bovenstaande categorieën vallen.

De Webfish & Guppy Awards worden uitgereikt aan de beste christelijke bijdragen op het internet binnen het Nederlandse taalgebied. De ingezonden websites worden beoordeeld op de volgende criteria: concept, inhoud, vormgeving, techniek en gebruikersvriendelijkheid. De sites zullen per onderdeel beoordeeld worden, maar de totale uitstraling van de site bepaalt het uiteindelijke oordeel.

De Mockfish Award is een nieuw initiatief van de satirische website goedgelovig.nl. Uit de in totaal 43 nominaties voor de Mockfish Award, de prijs die Goedgelovig uitreikt aan de lelijkste en meest saaie gristelijke website van Nederland, heeft jurylid Danny Butler een definitieve selectie gemaakt van negen websites die doorgaan naar de finale. Zijn gepeperde oordeel van de diverse sites is scherp doch rechtvaardig. Vanaf nu kan er worden gestemd! 

  

Marloes Keller, communicatiespecialist bij het Nederlands Bijbelgenootschap, is initiatiefnemer van de Nederlandse Webfish Awards. “Met deze prijs willen wij de makers van christelijke websites uitdagen hun sites continu te verbeteren en verder te professionaliseren. Een internetsite is 24 uur per dag online en voor ‘de gehele wereld’ zichtbaar. Dat brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Het is zeker voor christelijke sites belangrijk dat ze in alle opzichten geloofwaardig zijn.”

De Duitse Webfish wordt al sinds 1996 uitgereikt door de Evangelische Kirche Deutschland en Gemeinschaftswerk der Evangelische Publizistik.

26-03-2009
Samenleving
https://www.ikon.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies