Als God liefde is…

Waarom laat God het toe dat miljoenen mensen het slachtoffer zijn van geweld, verkrachting, incest en moord? Waarom grijpt Hij niet in? Hij is toch machtig, Hij is toch liefde?

Iemand droomde dat de mensheid alle atoomwapens had afgeschaft. Toch was daarmee niet de ellende uit de wereld. Het geweld ging met kanonnen, tanks en vuurwapens gewoon door. Toen werden ook deze wapens afgeschaft. Ook dit bracht geen einde aan de ellende. We gingen verder met messen, zwaarden en dolken. Daarop werden ook deze wapens afgeschaft. Het hielp niets. We gingen op de vuist en we brachten elkaar om met onze blote handen. Toen werd ook dit ten strengste verboden. De ruzies bleven. Woorden, als scherpe pijlen, sloegen diepe wonden in de harten van mensen. Toen ook dit werd verboden, was het stil. De van haat doortrokken gezichten zwegen. Als blikken konden doden…

Hoewel ik nog nooit iemand mishandeld of vermoord heb, zit in feite al die narigheid om mij heen ook in mijn eigen hart. Het kwaad zit ons in het bloed. De omstandigheden zorgen er voor dat het naar buiten komt – of niet. Waarom God niet ingrijpt? Omdat God liefde is! Als God op dit moment zou ingrijpen in al het onrecht, groot en klein, dan zal Hij ook jou en mij moeten veroordelen. Er zal geen spaan van ons heel blijven! Maar juist omdat God liefde is, grijpt Hij (nog) niet in. Hij wil niet dat mensen worden veroordeeld en dan verloren gaan. Hij wil mensen redden! Daarvoor wilde Jezus sterven, vrijwillig – in onze plaats! God heeft zijn Zoon gegeven. De Zoon heeft zichzelf gegeven – uit liefde!

Wanneer ik om mij heenkijk, dan zie ik nog steeds de misère van de wereld. Er blijven veel vragen over. Ik heb geen sluitende antwoorden. Maar dit weet zeker: God is liefde!

06-04-2009
133

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies