Landelijk Open Huis Timon Woongroepen

De vaste bewoners van een Timon Woongroep bieden een thuis aan 18+ jongeren die tijdelijk een extra steun in de rug nodig hebben op hun weg naar zelfstandigheid. De jongeren komen bijvoorbeeld uit een behandelcentrum, hebben moeite met het leggen van sociale contacten of proberen als jonge alleenstaande moeder met hun kindje een eigen leven op te bouwen. Op zaterdag 16 mei aanstaande openen de Timon Woongroepen hun deuren.

Belangstellenden kunnen tussen 10.00 – 16.00 uur inlopen om kennis te maken met de bewoners van deze voor Nederland unieke Begeleid Wonen voorzieningen. Timon heeft woongroepen in Amersfoort, Amsterdam, Culemborg, Enschede, Houten, Rotterdam, Zeist en Zwolle. Voor meer informatie en adressen, zie: www.timon.nl.

Een Timon Woongroep is een woon- en leefverband waarbinnen een Begeleid Wonen voorziening is gesitueerd. In de woongroep is ruimte voor 18+ jongeren (‘meewoners’), die een sociaal netwerk en professionele begeleiding nodig hebben voor hun ontwikkeling naar volledige zelfstandigheid. Elke woongroep wordt permanent bewoond door ‘kernbewoners’. De kernbewoners willen vanuit een christelijke motivatie als ‘goede buur’ een luisterend oor, veiligheid, een zekere mate van structuur en een sociaal netwerk bieden aan de meewoners. Daarnaast ontvangen de meewoners één of meerdere uren per week individuele ambulante begeleiding van een professionele hulpverlener van Timon.

De verleende zorg wordt veelal bekostigd vanuit de AWBZ of gemeentelijke subsidies. Indien jongeren geen AWBZ-indicatie kunnen krijgen, maar wel passen binnen het hulpverlenings-concept van een woongroep, probeert Timon via fondsen en particuliere bijdragen toch in de zorg te voorzien.

27-04-2009
Hulpverlening

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies