Schijn in mij, schijn door mij

In een museum in Engeland stond een prachtig model van een bekende kathedraal. Maar het was bedekt met stof van jaren en niemand bewonderde het kunstwerk. Tot op een dag een medewerker van het museum de kathedraal van binnen en van buiten eens goed schoon maakte en er een lamp in plaatste.

Het licht van de lamp liet de prachtige binnenkant van de kathedraal zien en ook de gebrandschilderde ramen werden nu pas echt zichtbaar. Vanaf die tijd bleven alle bezoekers staan en bewonderden het kunstwerk. Het schoonmaken van de kathedraal en het licht dat van binnen uit was gaan schijnen, was de oorzaak van deze grote verandering.

Christenen behoren te schijnen als lichten in een duistere wereld (Fil.2:15). Jammer genoeg doen we dit niet altijd. Als wij gereinigd zijn door het bloed van de Heer Jezus, dan vindt er bij ons een grote verandering plaats. Dan komt het licht van de Heer Jezus in ons en wordt door ons zichtbaar. Dan zijn wij lichtdragers geworden. Dan valt de aandacht niet meer op ons maar de Heer Jezus wordt zichtbaar door ons en niet wij, maar Hij wordt bewonderd. Wij zingen in een lied: ‘Schijn in mij, schijn door mij’.

17-05-2009
132

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies