Bestand tegen de aanvallen van de vijand

Een oude legende gaat over een groep muildieren die ’s nachts werden aangevallen door een troep wolven die kwamen uit een bos, daar vlak bij. Toen de wolven dichtbij kwamen, begonnen de muildieren hevig alle kanten op te trappen. Als gevolg daarvan verwondden de muildieren elkaar en de wolven konden hun gang gaan.

De dag daarop riep een oude, wijze muildier de rest van de kudde bij elkaar voor een bespreking en hij maakte zijn plannen bekend. Alle dieren stemden ermee in.

De volgende nacht kwamen de wolven weer huilend uit het bos om de muildieren opnieuw aan te vallen. Wat deden de muildieren? Zij gingen in een kring staan, met de koppen naar binnen. Toen de wolven dichtbij kwamen, schopten zij naar buiten. Zo deden de muildieren elkaar geen kwaad. De wolven werden wel geraakt en verwond en ze gingen op de vlucht.

Zo moeten de christenen schouder aan schouder staan, zodat zij samen beter bestand zijn tegen de aanvallen van de vijand van de zielen en elkaar geen schade toebrengen. Jakobus zegt ons dat wij de vijand, de duivel, moeten weerstaan en hij zal van ons vluchten (Jak.4:7).

04-07-2009
132

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies