Nieuwe samenwerking Tear en Soul Survivor

Soul Survivor en Tear hebben deze week een samenwerkingsovereenkomst gesloten. De komende jaren gaan zij onder de naam Soul Action samen optrekken op het gebied van sociale rechtvaardigheid met als doelgroep jongeren. De organisaties staan dicht bij elkaar wat visie en doelstellingen betreft. Door hun krachten te bundelen op dit specifieke deelgebied, willen zij meer jongeren in Nederland mobiliseren om zich in te zetten tegen armoede en onrecht.

De samenwerking tussen Soul Survivor en Tear vormt de basis van een voortzetting van het jongerenwerk van Tear en van de activiteiten die Soul Survivor uitvoert rond sociale gerechtigheid, via de werkgroep Soul Action. De organisaties willen gezamenlijk werken aan bewustwording bij christelijke jongeren aan de hand van (twee)jaarlijkse thema’s. Ook hopen ze meer christelijke jongeren in Nederland te mobiliseren in de strijd tegen armoede en onrecht. Verder zijn ze van plan nieuwe bewustwordingsactiviteiten te ontwikkelen. Al deze activiteiten zullen worden uitgevoerd onder de naam Soul Action.

Walter aan de Wiel, bestuurslid Soul Survivor en initiatiefnemer Soul Action: “Tear en Soul Survivor hebben een aantal natuurlijke raakvlakken. Zo willen we allebei bewustwording creëren onder (jonge) christenen op het gebied van sociale gerechtigheid. Soul Survivor en Tear geloven dat het niet alleen gaat om geld geven, maar dat we als christenen gericht moeten zijn op recht doen en een eerlijke levenswijze. Ik hoop dat we met de samenwerking van beide organisaties nóg meer jongeren kunnen bereiken met een belangrijke boodschap van het evangelie; namelijk zorg dragen voor de armen. We willen jongeren helpen daar écht handen en voeten aan te geven.”

Matthijs van Pijkeren, voorlichter jongeren bij Tear, is enthousiast over de mogelijkheden die de samenwerking geeft: “Soul Survivor bereikt niet alleen een groot aantal jongeren, maar vormt ze ook op een dieper niveau. Bij Tear hebben we kennis over ontwikkelingssamenwerking, contacten met lokale kerken in ontwikkelingslanden en goede actiemodellen voor jongeren. Door die sterke punten samen te voegen, werken we aan een nieuwe generatie christenen die weet heeft van Gods hart voor gerechtigheid en die actief wil werken in zijn Koninkrijk.”

Tear en Soul Survivor zullen op korte termijn gezamenlijk iemand aanstellen die Soul Action verder gaat ontwikkelen. Daarbij worden ook veel vrijwilligers ingeschakeld.

Tear heeft de missie om mensen te verbinden in de strijd tegen armoede, vanuit het geloof in Jezus Christus. Soul Survivor wil jongeren aanmoedigen om met en voor God te leven en hun verantwoordelijkheid te nemen als volgeling van Jezus in deze wereld. Voor zowel Tear als Soul Survivor is de kernwaarde ‘Integral Mission’ erg belangrijk. Daarmee bedoelen we de zorg voor en het herstel van de hele mens: sociaal, fysiek én spiritueel. De boodschap van Christus omvat ook alle drie die aspecten. In ontmoetingen tussen Tear en Soul Survivor is de overtuiging gegroeid dat samenwerking een belangrijke bijdrage kan leveren aan de doelstellingen van beide organisaties

21-07-2009
Jongeren
https://www.tear.nl/

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies