Deze week New Wine zomerconferentie

De zomerconferentie wordt momenteel gehouden (25-31 juli 2009) De missie van New Wine is geestelijke vernieuwing van de kerken in Nederland. We vragen daarom speciaal aandacht voor het werk van de Heilige Geest, die ons gegeven is om Christus en de komst van het Koninkrijk van God in het licht te stellen.

We willen dat christenen en kerken in Nederland vernieuwd worden in de vreugde van het kennen en aanbidden van Jezus Christus. Dat ze worden toegerust om zijn Koninkrijk te verkondigen, in de liefde van God de Vader en in de kracht en de gaven van de Heilige Geest.

Eén van de activiteiten van New-Wine is de jaarlijkse zomerconferentie. Christenen uit het hele land en van verschillende kerken, komen samen om God te aanbidden, persoonlijk te worden opgebouwd en om ideeën op te doen voor vernieuwing in hun eigen gemeente.

Huis van de Vader

Ieder mens zoekt ten diepste een plek waar je geliefd en geaccepteerd wordt. Vaak hebben we ervaringen die daar het tegendeel van zijn. Onze wereld is voor veel mensen een onherbergzame plek. De moderne samenleving heeft een negatief effect op familieverhoudingen. Er wordt wel gesproken van een vaderloze generatie. Jongeren en ook ouderen voelen zich ontheemd in hun eigen omgeving. Oorlogen en ziektes als aids maken miljoenen kinderen letterlijk tot wezen.

In die situatie is de boodschap van de Bijbel revolutionair. God laat zich zien als een liefdevolle Vader die niets liever wil dan ons in zijn armen sluiten. Bij Hem zijn we werkelijk veilig. Door Jezus leren we de Vader kennen. Voor zijn hemelvaart kondigde Hij aan, dat de belofte van de Vader, de Heilige Geest, zou komen. Door zijn offer aan het kruis zijn wij erfgenamen van de Vader. Deze wereld is geen weeshuis, maar het huis van de Vader.

Als die boodschap werkelijk doordringt worden we veranderd. We zien onszelf en alle anderen die bij Hem horen, als kinderen van één Vader. Dan zal de liefde van de Vader ons ertoe brengen ook anderen uit te nodigen in die relatie met Hem. We willen ons inzetten voor de komst van zijn Koninkrijk waarvan nu al in onze omgeving iets zichtbaar mag worden, omdat de Vader regeert.

Opzet van de conferentie

Iedere ochtend en avond worden er centrale bijeenkomsten georganiseerd met aanbidding, bijbels onderwijs en ministry. Daarnaast zijn er ’s morgens en ’s middags seminars te volgen over pastoraat, persoonlijke groei, gemeenteopbouw en cultuur.

Zowel voor de kinderen (basisschool) als voor de jongeren (13 – 18 jaar) zijn er aparte programma’s gericht op hun eigen leeftijd. Voor de kinderen tot 4 jaar is er zowel ’s morgens als ’s middags crèche.

27-07-2009
Onderwijs
https://www.newwine.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies