Woord voor de wereld of een wereld aan woorden?

De EO zoekt opnieuw de grenzen, ongelovige cabaretiers maken voorstellingen over de Here Jezus. Normaal zet ik m’n tv uit als een cabaretier over het geloof begint. Van de enkele keer dat ik hem even aan liet staan, kreeg ik spijt. Ik hou daarom m’n hart vast als ik de aankondiging van het nieuwe programma van de EO zie. Heeft de EO een woord voor de wereld, of wordt het een wereld aan woorden?

Wat gebeurt er als een niet gelovige cabaretier de opdracht krijgt om een conference over de Here Jezus te maken? In het nieuwe EO-programma ‘Loopt een man over het water…’ zien we het antwoord. Tenminste, als je als christen kunt blijven kijken.

In de aflevering van maandag 31 augustus volgt presentator Arie Boomsma cabaretier Guido Weijers als deze – na ontvangst van het Marcus-Evangelie op een ipod – de uitdaging aangaat.

De eerste aflevering van ‘Loopt een man over het water…’ wordt uitgezonden in TV Lab; een themaweek van de NPO op Nederland 3. Programmamakers van verschillende omroepen krijgen hierin de kans om vernieuwende, afwijkende, creatieve programma’s aan het Nederlands publiek te tonen. De EO heeft de intentie een hele serie van dit programma te maken voor 2010.

28-07-2009
Samenleving
https://www.eo.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies