Gospelkoor Terra Nova brengt eigen programma

Een enthousiaste groep uit Nijland wilde graag een avond in de week zingen en nadat er een dirigente gevonden was, ontstond Gospelkoor Terra Nova.


De naam betekent: “het nieuwe land”. In het fries: “it nije lân” en zie daar de link met het dorp waar dit koor vandaan komt: Nijland.

Vaak worden we gevraagd om tijdens kerkdiensten en/of jongerendiensten te komen zingen. En is er een bepaald thema tijdens de dienst dan proberen we onze liedjes daaraan aan te passen.

Tevens heeft Gospelkoor Terra Nova Nijland een eigen gospelrepertoire, een optreden dat wordt afgewisseld door muziek/zang en Bijbelteksten en-/of gedichten.

In2004 heeft Terra Nova in verband met haar 10 jarig jubileum een Friestalige musical ingestudeerd. Deze kreeg als titel: Nova Terra. Nova Terra speelt zich af rond het boek Samuël.

Herkenbare melodieën en prachtige teksten hebben wij van deze musical in ons bezit. We kunnen eventueel een kerkdienst vullen met het lezen van en-/of zingen over de Bijbeltekst Samuël.

In2006 hebben we “De keunst fan it libben” uitgevoerd. Muziek: Hendrik van der Meer en tekst: Epppie Dam. Het stuk is geschreven n.a.v. het boek van Prediker. Ook dit stuk kunnen we eventueel ten gehore brengen.

Op dit moment bestaat het Gospelkoor Terra Nova uit 26 enthousiaste zangers en een combo bestaande uit een dwarsfluit, drums en piano of keyboard. Het koor staat per september 2009 onder begeleiding van Sjoukje van der Land.

Wilt u een jeugddienst of een kerkdienst organiseren met zang en muziek, dan is Gospelkoor Terra Nova Nijland het ”koor” om u te helpen, om u een leuke en enthousiaste dienst te bezorgen.

05-08-2009
Muziek
https://www.terranovanijland.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies