Vrijwilligers gevraagd

Een kolonel van een beroemd regiment vroeg vrijwilligers voor een riskante onderneming. ‘Mannen’ zei hij, ‘laat iedereen van jullie die durft, één stap voorwaarts doen’. Om zijn mannen volkomen vrij te laten in hun beslissing, draaide hij zich om en floot een wijsje tussen zijn tanden.

Toen hij zich weer omdraaide stond het hele regiment keurig in dezelfde positie. ‘Wat’ riep hij, ‘is er niet één kerel onder jullie die lef heeft’? ‘Kolonel’ zei een officier, ‘het hele regiment heeft een stap voorwaarts gedaan’.

Alle gelovigen samen vormen het leger van Jezus Christus. Hoe reageren wij op de oproep van de Meester: ‘Wie zal Ik zenden, wie zal voor Ons heengaan’ (Jes.6:8)? Op deze vraag antwoordde Jesaja: ‘Hier ben ik, zend mij’!

Jammer genoeg is het met christelijke arbeid vaak zo dat te veel door te weinig mensen moet worden gedaan. Wij kunnen een voorbeeld nemen aan Jesaja. En ook aan de Joden die teruggekeerd waren uit de ballingschap. Op enkele uitzonderingen na, zette het hele volk eenparig de schouders onder het werk dat gedaan moest worden (Neh.3).

09-08-2009
132

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies