Arie Slob reikt prijs Theatercorso uit

Arie Slob, fractievoorzitter van de regeringspartij ChristenUnie in de Tweede Kamer, heeft dit jaar in Sint Jansklooster de prijs uitgereikt aan de bouwersgroep die het Theatercorso gewonnen heeft.

Het Theatercorso vond plaats op vrijdag 21 en zaterdag 22 augustus en de belangrijkste prijs van het corso, de Ereprijs, werd op vrijdagavond rond acht uur, kort voor het begin van het avondcorso uitgereikt.

Parlementariër Slob, 47 jaar jong en woonachtig in Zwolle, is een bekende persoonlijkheid in Sint Jansklooster. Vorig jaar was hij ook al te gast bij het corso en zijn partij kan bogen op een grote aanhang in Sint Jansklooster en omgeving. Jan van Beekhuizen, voorzitter van de Christelijke Oranjeverening, die het jaarlijke corso organiseert, laat desgevraagd weten ‘heel gelukkig’ te zijn met de komst van de fractievoorzitter. ,,Als belangrijke politici aanwezig willen zijn bij ons Theatercorso dan zegt dat iets over het niveau dat ons corso heeft bereikt. En dat is helemaal zo als een landelijk bekend staande politicus hier komt om de rangorde van de dertien deelnemende groepen bekend te maken en de Ereprijs uit te reiken, aldus Van Beekhuizen.

Overigens zullen ook dit jaar tal van politici en vertegenwoordigers van verschillende bedrijven uit de regio bij het Theatercorso aanwezig zijn.

Juist dit jaar wordt een spannend jaar voor de corsogroepen in het algemeen en de groep Olympia in het bijzonder. In 2007 en 2008 heeft namelijk de groep Olympia de Ereprijs, een fraaie wisselbeker, in de wacht gesleept en als de groep er in slaagt ook dit jaar die prijs te winnen, mag Olympia de beker houden.

Het Theatercorso van Sint Jansklooster gaat dit jaar zijn 41ste jaargang in. Wat begonnen is met een aantal versierde boerenwagens als eerbetoon aan koningin Wilhelmina is uitgegroeid tot een compleet rijdend theater, gehuld in miljoenen dahlia’s. Vandaar de huidige naam Theatercorso. Dit jaar strijden dertien wagens om de eer. Als toeschouwer zie je de ene wervelende show na de andere aan je voorbij trekken.

Met als bais de schitterende wagencombinaties die soms twintig meter lang en tien meter hoog zijn en waarop in enkele gevallen rond de vierhonderdduizend bloemen zijn verwerkt. Daar tussendoor marcheert dan nog eens een keur aan muziekkorpsen, showbands en dweilorkesten.

Het bloemenfeest begint van oudsher op de derde vrijdag van augustus.

Vrijdag 21 augustus, om 14.00 uur is het zover en trekt de stoet twee maal door het dorp.

Vrijdagavond om 20.30 is de avondvoorstelling, waarbij het corso weer twee maal door het dorp gaat. Het dorp is in duister gehuld, de corso-wagens zijn feestelijk verlicht.

Zaterdag 22 augustus geeft het Theatercorso een doorgaande voorstelling in de kern van het dorp, die duurt van 12.00 tot 16.00 uur.

Voorafgaande aan het Theatercorso is er donderdagavond 20 augustus om 19.30 uur het Jeugdcorso, waarbij een bonte stoet van zeker tweehonderd kinderen twee maal door het dorp trekt. Ze zijn prachtig uitgedost en voeren allerlei toneelstukjes op. Het ene sprookje na het andere komt voorbij.

22-08-2009
Samenleving
https://www.theatercorso.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies