Ylfva Troll op eerste Eva-dag

De Eva-dag van 10 oktober komt met rasse schreden naderbij. Op 10 oktober komen duizenden vrouwen naar Zwolle voor een dag met inhoud. Een van hen is Ylfa Troll.

Wat kun je van ons verwachten? Lees meer over onze sprekers, de muziek en onze nieuwe programma-onderdeel Pauzeplein.

Ylfva Troll is in 1982 afgestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Na enige jaren in het buitenland gewerkt te hebben is zij in 1994 een eigen praktijk in Almere begonnen. Ylfva is gezondheidszorgpsycholoog en psychotherapeut . Sommigen zullen haar misschien nog kennen van de vrouwenconferenties in de Burght. Ylfva deelt al jaren haar deskundigheid met ons. We hebben haar een aantal jaren gemist omdat ze aan het studeren was. Haar studie heeft ze afgelopen zomer afgerond en deze herfst wil ze weer voor ons klaar staan.

Op de Eva-dag zal ze vanuit psychologisch perspectief uitleggen hoe het komt dat wij vaak neigen naar het ophouden van de schone schijn. Misschien willen we het niet en toch doen we het. Hoe komt dat? En kunnen we hier wat aan doen?

Henk Binnendijk is ons allemaal bekend.

Jarenlang is hij gezichtsbepalend voor de Evangelische Omroep geweest. Hij presenteerde een veelvoud aan christelijke tv-programma’s, zoals in de jaren negentig Fifty-Fifty, waarin hij met bekende Nederlanders confronterende interviews aanging over het christelijk geloof. In 1999 ging Henk met pensioen. In 2002 stopte hij na 27 jaar met zijn toespraken tijdens de EO Jongerendag. Henk spreekt nog steeds regelmatig op conferenties en bijeenkomsten.

Henk gaat ons vanuit de Bijbel laten zien hoe we Gods schijn mogen uitstralen. Dat we niet meer de schone schijn op hoeven te houden, maar dat we Gods glans mogen weerspiegelen.

Helemaal nieuw deze Eva-dag is het Pauzeplein. Vroeger was je van ons gewend in de pauze rond te slenteren langs stands. Nu word je meegenomen op een belevenisreis. Er is ruimschoots de tijd om op allerlei plekken te kijken, ontdekken, te zitten en te beleven. Ontmoet & Groet bijvoorbeeld de redactie van Eva.

Daarnaast zullen er ook nog steeds allerlei, leuke gevarieerde stands te bezoeken zijn.

De dag zal muzikaal omlijst worden door een gelegenheidsformatie bestaande uit: Peter van Essen, Wia van der Vijver, Talitha Nawijn, Judith Koedoot, Luca Genta, Jan-Peter Beijersbergen en Niek Smelt.

Het thema zal ook met een knipoog worden neergezet (tijdens het cabaret), zodat we ook even lekker om onszelf kunnen lachen.

04-09-2009
Samenleving
https://www.eo.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies