Nationale Coachseminar 2009

Op vrijdag 30 oktober 2009 organiseert CC•Excellence de Nationale Coachseminar 2009. Dit is een uniek en professioneel opgezette seminar voor iedereen die in de gemeente een leidinggevende rol vervult en dit graag op een coachende wijze inhoud wil geven.

Ervaren en deskundige leiders delen hun kennis en inzichten met het verlangen mee te bouw en aan een gemeente die in staat is om het geweldige potentieel dat God in mensen heeft gelegd, niet alleen de ruimte te geven, maar ook in goede banen te leiden. Ben Tiggelaar zegt hierover: “Ik zie de mens als de schrijver, regisseur en hoofdrolspeler van zijn eigen leven, en God als de Producer die het allemaal mogelijk maakt. Ik geloof dat we als mens de opdracht hebben om iets waardevols te doen met de talenten die we gekregen hebben””. Om dit gestalte te geven wordt er van leiders een bepaalde houding en specifieke vaardigheden verwacht, die we samen brengen onder de noemer ‘coachend leiderschap’. Dit seminar is bedoeld om daarin te investeren.

Hoofdsprekers in het ochtendprogramma zijn Ben Tiggelaar en Bart Broekman. Ben Tiggelaar is Nederlands meest gevraagde spreker over Leiderschap en Coaching. Hij wil met deze seminar graag meedenken over de onmisbare rol van het coachen in de plaatselijke kerk. Bart Broekman is oprichter van CC•Excellence, een organisatie die zich richt op het coachen en begeleiden van kerken en kerkleiders.

Dagvoorzitter is Jaap Ketelaar, trainer en consultant bij Xpand.

In het seminar wordt coaching vooral betrokken op de context van de kerk. Echter, een christen-coach die werkzaam is buiten de setting van de kerk, zal dit eenvoudig kunnen omzetten naar de eigen praktijk. De inhoud is daarom ook zeer goed toepasbaar voor coaches die niet in de kerk werkzaam zijn.

Ervaren coaches die werkzaam zijn binnen kerken en gemeenten, verlenen hun medewerking tijdens de workshops in het middagprogramma. Workshopleiders zijn o.a.: Bennie Sloetjes (auteur ‘Coachen in de Kerk’), Marja Bos (orthopedagoog, trainer en consultant), René Ravenhorst (trainer en consultant), Mark Becking (psycholoog en gemeentecoach), Jan van der Linden (managing partner Krauthammer International), Marja Krans (coach en trainer ‘Matanoia)’, Huib Jongenburger (coach en adviseur ‘Identity & Destination’), Peter van Genderen (coach en mediator), Jan Pool en Gerard van der Schee (voorganger Parousia Almere)

Coachen begint bij jezelf (Huib Jongenburger)

Delegeren, de kunst van het coachen (Bennie Sloetjes)

Coachen van jongeren. Hoe doe ik dat? (Marja Bos)

Do’s en dont’s van het coachend leidinggeven aan teams (Marja Krans)

Omgaan met weerstanden in het coachen (Rene Ravenhorst)

Valkuilen en blokkades in het ontdekken van Gods bestemming voor je leven (Mark Becking)

Do’s en dont’s van het coachend leiding geven aan vrijwilligers (Peter van Genderen)

Coachen van conflicten in de kerk (Jan van der Linden)

Mentoring: coaching van het geestelijk leven (Jan Pool)

De voorganger als coach – lessen uit de praktijk (Gerard van der Schee)

07-09-2009
Onderwijs
https://www.coachseminar.nl”

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies