Micha Zondag

Op zondag 18 oktober is het Micha Zondag. Wereldwijd besteden kerken op die dag aandacht aan het thema ‘Goed en recht doen’.

Doel van de Micha Zondag is om meer aandacht te vragen voor de bijbelse boodschap over gerechtigheid. Door zich op dezelfde dag te bezinnen op Gods opdracht om recht te doen verbinden kerken (in rijke en arme landen) zich met elkaar.

Dit najaar vindt in Kopenhagen de VN-klimaatconferentie plaats. De Micha Zondag wil christenen in alle kerken onder andere doordringen van het feit dat juist de allerarmsten in Afrika en Azië door de klimaatcrisis worden getroffen. De EA verzorgt dit jaar materiaal voor kerken om aandacht te geven aan Micha Zondag (preekschetsen, bijbelstudies, programma voor kinderen en jongeren en promotiemiddelen). Vanaf half september is materiaal beschikbaar op www.michacampagne.nl

Micha Campagne

De Micha Campagne wordt ondersteund door kerken en christelijke organisaties

MICHA CAMPAGNE

HELP MEE DE MICHA ZONDAG TE PROMOTEN

. Zij wil christenen in Nederland oproepen om hun verantwoordelijkheid te nemen voor armoede en onrecht in de wereld, veraf en dichtbij. Hierbij laat zij zich inspireren door de tekst uit Micha 6:8: ‘Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de HEER van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God’.

Klik hier voor de Micah Network Declaration on Creation Stewardship and Climate Change – een van de resultaten van een recentelijk in Kenia gehouden Micha conferentie over de klimaatcrisis. Het voorwoord is van René Padilla, International President of the Micah Network.

10-09-2009
Buitenland
https://www.evangelischealliantie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies