Christelijke Kinderboekenmaand van start

Op 19 september gaat de Christelijke Kinderboekenmaand van start met het thema ‘Heerlijk!’. Dit jaar is de speciale spaaractie bestemd voor Red een Kind.

Op 19 september start de Christelijke Kinderboekenmaand. Tot en met 31 oktober staat in heel veel boekhandels, bibliotheken en basisscholen het thema ‘Heerlijk!’ centraal. Rondom dit thema zijn een aantal nieuwe kinderboeken geschreven en zoals elk jaar, komt er een speciale liedjes-cd uit. De jaarlijke spaaractie is dit jaar bestemd voor Red een Kind. Inmiddels hebben al heel wat basisscholen zich opgegeven om mee te doen met de Witte Voeten Actie. Via deze actie sparen ze voor basisonderwijs aan kinderen in Assam (noordoost-India).

Leren lezen is leuk én belangrijk. Veel kinderen in India kunnen niet lezen, omdat ze niet naar school gaan. Red een Kind wil daar wat aan doen. In Assam, in het noordoosten van India, worden scholen gebouwd. Kinderen krijgen voor het eerst onderwijs. Een belangrijke stap, voor nu én voor later.

Voor die gebouwen, meesters en juffen en schoolboeken is natuurlijk veel geld nodig. Daar kunnen scholen in Nederland ons bij helpen. Doe mee met de Witte Voeten Actie en geef kinderen in Assam schoolboeken cadeau!

Actie Witte Voeten is leuk om te doen en eenvoudig op te zetten. De school kan zelf bepalen wanneer de actie plaatsvindt. In het gratis actiepakket zit alles wat er voor de actie nodig is: een spandoek, witte verf en rollers, een handleiding en aantrekkelijk lesmateriaal. Ook kan Red een Kind een presentatie komen verzorgen.

Alle leerlingen zetten hun voet in de witte verf en op het zwart spandoek. Hun voetafdruk laten zij sponsoren door familie en bekenden. Hoeveel schoolboeken spaart uw school bij elkaar?

15-09-2009
Media
https://www.redeenkind.nl/wittevoeten

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies