Reuzen en dwergen

Iemand heb ik horen zeggen: wanneer je een reus denkt te zien, kijk dan eens naar de stand van de zon. Het zou wel eens kunnen zijn dat die reus in werkelijkheid de schaduw van een dwerg is

Evangelist Lucas verhaalt over twee erg bezorgde ouders: Jozef en Maria. De twaalfjarige Jezus was in geen velden of wegen te bekennen. Wie van ons zou niet bezorgd zijn wanneer onze zoon of dochter van twaalf jaar al drie dagen zoek is? Ik kan me nauwelijks iets voorstellen wat me nog ongeruster zou maken. De reactie van de Here Jezus is zeer opmerkelijk. ‘Waarom hebt gij naar Mij gezocht? Wist je niet, dat Ik bezig moet zijn met de dingen van mijn Vader?’ Met deze uitspraak zette de Here Jezus – zo jong als Hij was – alles wel weer op de juiste plaats. Niet Jezus was de weg kwijt. Jozef en Maria waren de weg kwijt! Het is allemaal heel begrijpelijk en menselijk. Maar wanneer de Jozef en Maria het levensbeginsel ‘zoek eerst het koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid’ van hun Zoon beter hadden begrepen, zouden ze Jezus dan ook kwijt zijn geweest? Waarschijnlijk niet. Ze hadden dan wel geweten waar Hij zou zijn. Toch?

Steeds weer zal ik mijn best moeten doen om mijn leven te zien vanuit een hemels perspectief. Gods licht moet vallen over mijn dagelijkse bezigheden en zorgen. De reuzen van zorg blijken dan vaak dwergen te zijn.

Probeer het leven te zien, zoals God het ziet. Voordat ook wij de weg kwijtraken…

28-09-2009
133

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies