Meldpunt seksueel misbruik

Platform VG, een landelijke organisatie die zich inzet voor mensen met een verstandelijke beperking, heeft een meldpunt voor seksueel misbruik geopend.

Seksueel misbruik bij mensen met een verstandelijke beperking is de laatste tijd veel in het nieuws geweest. Hierbij kan gedacht worden aan de Bossche zwemleraar maar ook de invulling van verhoren van seksueel misbruikte mensen met een verstandelijke beperking.

Wanneer er een vermoeden is van seksueel misbruik van mensen met een verstandelijke beperking kan contact opgenomen worden met het meldpunt: (030) 27 27 303 of misbruik@platformvg.nl.

Helpende Handen organiseert op 3 oktober 2009 een symposium over de seksuele ontwikkeling bij mensen met een verstandelijke beperking. Hoewel het symposium niet direct over misbruik van mensen met een verstandelijke beperking gaat, wordt in één van de workshops ingegaan op dit onderwerp.

Om met mensen met een verstandelijke beperking te spreken over hun seksuele ontwikkeling geeft Helpende Handen in samenwerking met Op weg met de ander en Uitgeverij Boekencentrum de uitgave ‘Verliefd en zo…’ uit.

01-10-2009
Hulpverlening
https://www.helpendehanden.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies