Partnerschap Compassion en Willow Creek

Compassion Nederland en Willow Creek Nederland zijn een partnerschap met elkaar aangegaan om lokale kerken te inspireren en te ondersteunen.

“We hebben als organisaties hetzelfde verlangen: plaatselijke gemeenten helpen invloed te hebben in de maatschappij.”

Bart Broekman van Willow Creek Nederland: “We zijn blij dat we een partnerschap met Compassion zijn aangegaan. We hebben als organisaties hetzelfde verlangen: plaatselijke gemeenten helpen invloed te hebben in de maatschappij. Compassion werkt in ontwikkelingslanden alleen via lokale kerken. Zij geven de ontwikkelingshulp vanuit hun christen-zijn handen en voeten. Dat vind ik heel bijzonder. Ik geloof dat het belangrijk is dat kerken niet alleen op zichzelf gericht zijn, maar iets doen voor de samenleving. Compassion kan kerken hier goed bij helpen. Ik hoop dat onze partnerschap eraan bijdraagt dat Compassion haar werk tijdens onze conferenties goed kan presenteren en dat ze in gesprek raakt met kerken die iets willen doen om kinderen uit armoede te halen.”

“Willow Creek wil graag de lokale kerk ondersteunen, inspireren en ‘bekwaam’ maken”, vertelt Rik Bennik, Compassion Nederland. “Dit doen ze heel doelgericht en praktisch, door het hele jaar heen. Dat is wat wij als Compassion zo bijzonder vinden aan Willow Creek. Daarnaast neemt leiderschap een belangrijke plaats in bij beide organisaties. Willow Creek heeft jaarlijks de Global Leadership Summit en Compassion heeft het Leadership Development Program, waarin potentiële leiders uit ontwikkelingslanden de kans krijgen om te studeren en op te staan als leider van hun eigen land. Komend jaar zijn we op veel conferenties van Willow Creek aanwezig en informeren we onze achterban over hun activiteiten.”

Tijdens de Global Leadership Summit (GLS) van Willow Creek in augustus sprak internationaal Compassion directeur Wess Stafford over het onderwerp ‘pijn’. De GLS is een jaarlijkse conferentie van Willow Creek in Chicago. Naast de live-verbinding met 130 steden in de VS en Canada, wordt de conferentie later via ‘videocast’ uitgezonden in ruim 250 landen, voor ruim 100.000 leiders. Wess Stafford was naast Bono, Bill Hybels en Tim Keller een van de hoofdsprekers.

De Global Leadership Summit vindt in Nederland plaats in oktober en november.

16-17 oktober: Drachten (Bethel Congrescentrum)

6-7 november: Lelystad (Congrescentrum De Pijler)

20-21 november: Houten (NGK De Lichtboog)

Kijk voor meer informatie: www.willowcreek.nl en

13-10-2009
Kerk
https://www.compassion.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies