Dus…

Er gaan deze zomer ruim 100 jongeren met OM op stap. Dat doet mij denken aan de discipelen die er 2 aan 2 op uit gestuurd werden. Hups, ga maar eens wat doen!

Gelukkig hoeven we dat zelf niet te doen zeg. We zouden er niet veel van bakken. Ik schiet te kort, ben vol van mijzelf, druk met mijn dingen. Maar Christus woont in ons door de Heilige Geest. En Hij heeft gezegd ‘Mij is gegeven alle macht in hemel en op aarde, ga dus op weg…’

Dat ‘dus’ vind ik nu zo mooi. ‘Dus’ legt een link met wat net daarvoor gezegd is. DUS…heb je geen reden om te zeggen ‘dat is niks voor mij’. Want Hij is met ons elke dag en aan Hem is gegeven alle macht in hemel en op aarde! Dus..

Mijn herinnering aan een zomeraktie is deze Gedächtnis kirche in Berlijn. Hier was ik met OM in de zomer van 1991. De laatste plek waar ik naar toe wilde was een grote stad. Maar God had andere plannen en dus kwam ik er toch.

Een koffiebar runnen op dit plein en praatjes aanknopen met toeristen en andere heidenen. Misschien wel juist omdat IK dit niet wilde werd het een zomer die ik nooit meer vergeet. Want God wilde mij wel gebruiken daar. En dat maakte het tot een waardevolle tijd in een bomvolle stad

07-11-2009
157
https://www.hemelburgers.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies