X[ist] in Christ lanceert reddingsactie

AMERSFOORT – De redactie van het christelijke jongerenmagazine X[ist] in Christ is gestart met de actie ‘Pay en Pray’ om ervoor te zorgen dat het blad kan blijven bestaan.

De actie is nodig vanwege het beperkte aantal abonnees. Eindredacteur Hanna Smallenbroek: ,,We hebben nu een oplage van vijfduizend exemplaren, dat aantal moet omhoog om het blad te kunnen blijven maken in de toekomst ”

Tijdloos

Het blad begon bijna 25 jaar geleden onder de naam Kivive met als doel jongeren te ondersteunen in het vinden van hun identiteit in Christus. Dat was toen nodig en daar is nu nog steeds behoefte aan, zo merkt de redactie.: ,,Er is behoefte aan een positief christelijk geluid over de onderwerpen die jongeren bezighouden, bijvoorbeeld als het gaat om muziek, films, games, God, kerk, relaties, seks, tv, de wereld, vrienden en ouders. Lekker inhoudelijk, maar ook vol humor.”

De actie wordt ondersteund bijvoorbeeld door Tweede Kamerlid Arie Slob. ,,Ik vind het belangrijk dat opgroeiende christenjongeren een blad hebben dat hen uitdaagt na te denken over de vragen die deze tijd stelt’, XIC doet dat op een eigentijdse manier””, zegt hij op de website van het blad.

Sinterklaascadeau

Met een actie via ondermeer hyves en e-mail worden jongeren opgeroepen om abonnee te worden. ,,We merken dat heel veel mensen X[ist] in Christ wel kennen, maar geen abonnement hebben. Daarin hopen we met deze actie verandering in te brengen.”” Vindt u het ook belangrijk dat X[ist] in Christ blijft bestaan, dan kunt u jongeren in uw omgeving al voor iets meer dan twee tientjes voor een jaar op het blad abonneren. Onder nieuwe abonnees worden vier muziekspelers verloot. ,,We zijn ervan overtuigd dat X[ist] in Christ echt wat toevoegt. We zijn uiteindelijk het enige christelijke opiniemagazine voor en door jongeren. Een heel leuk sinterklaas cadeau!””

21-11-2009
Jongeren
https://www.xistinchrist.nl”

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies