2012: Jezus van Zijn voetstuk?

Vorige week stond ik met mijn broer in Utrecht bij een bushokje te schuilen voor de regen. Naast ons hing een levensgrote poster van de nieuwe film ‘2012’.

Wat mij opviel is dat van alle rampen die de wereld overdonderen ze in de promotie van de film er voor gekozen hebben om de ineenstorting van een beeld van Christus te laten zien. Duizenden mensen verdringen zich onder het beeld, huizenhoge golven slaan stuk op de rotsen, verpletteren huizen en stoten Jezus van zijn voetstuk.

Ze hadden op de poster kunnen laten zien hoe het Pentagon instort, of het witte huis, hoe Las Vegas overspoeld wordt of hoe de Skyline van Rotterdam met al zijn imperiums verdwijnt onder de golven. Hoe, niets van de door de mens zo zorgvuldig opgebouwde samenleving, met al zijn valse zekerheden, overblijft.

Maar ze kozen voor Jezus. En Hij is nu net de enige die als Overwinnaar uit de strijd zal komen. Onbeschadigd, als de Grote Koning.

De Maya indianen wisten het al; alles wat een begin heeft moet een einde hebben. Ze moesten eens weten voor hoeveel beroering zij hebben gezorgd met hun kalender.

Veel belangrijker, de bijbel leert ons dat er een einde komt aan deze wereld. Er zal een einde komen aan al het leed dat geleden wordt. Geen verdriet, geen pijn, geen honger, geen eenzaamheid meer. Maar een nieuwe hemel en een nieuwe aarde waar Jezus zal regeren.

Hij zal niet als een stuk steen van zijn sokkel gestoten worden door de eerste de beste golf.

Hij is de Bron van redding en hoop voor een ieder die in Hem geloofd. Hij is de Rots waarop wij stevig mogen staan.

22-11-2009
157
https://www.hemelburgers.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies