God gaat zorgen dat jullie zoontje weer tot leven komt!

Samen met een vriend was ik in Bulgarije om een aantal studies te geven in diverse gemeentes verspreidt over het land. Onze eerste gemeente was een levendige zigeunergemeente. Vrijdagmiddag zaten we ons voor te bereiden op de lessen voor de 2de avond tot we gebeld werden. Er was die vorige avond nadat we weggegaan waren een jongetje van de rotsen in het water gevallen en verdronken, hij was nog geen 10 jaar oud.

De niet gelovige ouders waren radeloos. Een vrouw uit de gemeente was naar het gezin toe gegaan en had gezegd dat ze ’s avonds maar naar de dienst moesten komen met het jongetje. ‘God gaat zorgen dat jullie zoontje weer tot leven komt!’

Daar kwam de vraag; ‘Erik en Corné, wat moeten we nu vanavond doen?’

Wij hebben niet in het bijzijn van honderden zigeuners gebeden voor dit jongetje. Dat leek ons niet de juiste weg. De voorganger ging samen met enkele oudsten naar het gezin. Tegen het einde van de avond had het halve dorp zich verzameld bij het huis. Na gebeden te hebben voor het gezin gingen de oudsten naar buiten en hebben voor een ieder die er was het evangelie uitgelegd. Ja, God maakt doden weer levend! Nieuw leven, aan de geestelijke dode mens. Eeuwig leven, door het volbrachte werk van Christus aan het kruis. Er waren er die avond die gehoor gaven aan de oproep tot bekering. Door de verschrikkelijke dood van dit jongetje hebben anderen Jezus Christus leren kennen. Toch nieuw leven!

——–

Corné Burger is al vanaf 1992 betrokken bij het werk van Operatie Mobilisatie. Na zijn koksopleiding in Rotterdam heeft hij als kok op de DOULOS gewerkt. Hij komt graag spreken over roeping, toewijding, discipelschap, zending, evangelisatie en nog veel meer. Dit kan aan de hand van een studie of een spreekbeurt, een interactieve avond of een workshop. Hier vind je meer over op zijn eigen website, klik op de link hieronder.

04-12-2009
157
https://www.hemelburgers.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies