Joy for People Gospel Choir doorbreekt de stilte met kerst

Zoals ieder jaar verzorgt Joy for People Gospel Choir uit Dokkum in de maand december een reeks kerstconcerten. Dit jaar is het thema ‘De stilte doorbroken’.

In de kerstnacht werd de stilte, het lange wachten, doorbroken. De herders waren er getuige van. Ze vonden Jezus Christus, geboren in Bethlehem, in een stal. Een kind, Koning, Redder, lichtend voorbeeld.

Tot de dag van vandaag heeft die gebeurtenis een diepe indruk achtergelaten. Joy for People verwerkt dit gegeven in een eigentijdse aanpak, aangevuld met theatrale elementen.

Tijdens het kerstprogramma zal er traditiegetrouw geld ingezameld worden voor een goed doel. Dit jaar zal het geld naar “Stichting Help the great lakes” gaan. In Nederland is het vaak een gegeven dat jongeren scholing krijgen en in hun vrije tijd een paar uren achter een bal aan kunnen rennen. Voor jongeren in Rwanda is dit niet een vanzelfsprekendheid. “Stichting Help the great lakes” zorgt ervoor dat aan deze jongeren, die uit arme gezinnen komen en aan de rand van het bestaansminimum moeten leven, scholing gegeven kan worden. Juist voor dié jongeren kan goede scholing net het verschil maken voor een kansrijk bestaan.

Met “De stilte doorbroken”” wil Joy for People Gospel Choir mensen tot nadenken aanzetten, prikkelen om in actie te komen en te werken aan een betere wereld. Tijdens deze kerstconcerten zal een tijdloos repertoire, uit de rijke historie van 35 jaar kerstconcerten, ten gehore worden gebracht. Voor de liefhebbers ongetwijfeld een feest van herkenning. Dit alles zal gedaan worden onder leiding van de nieuwe dirigent Hans Jonker. Voor Hans en Joy for People geeft deze samenstelling aan de kerstconcerten een extra dimensie. De eerste keer gezamenlijk kerst, maar alweer heel erg vertrouwd.

Joy for People Gospel Choir presenteert het kerstprogramma ‘De stilte doorbroken” in de volgende plaatsen:

zondag 13 december in Stiens

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies