Nu zijt wellekome…die o zo lieve kerstman

1 Kor. 1:23-31 …wij verkondigen een gekruisigde Christus, voor Joden aanstootgevend en voor heidenen dwaas. Maar voor wie geroepen zijn, zowel Joden als Grieken, is Christus Gods kracht en wijsheid,… Door Christus worden wij rechtvaardig en heilig en door hem worden wij verlost.

Velen van ons zien uit naar de kersttijd. Uit een enquête van Netwerk blijkt dat het overgrote deel van de Nederlanders er vooral naar uitkijkt omdat het dan gezellig is, we lekker eten en familie ontmoeten. Bij 39% van de ondervraagden roept kerst geen associaties op met Jezus, wel met de kerstman.

Een groot deel van de bevolking zal er niet rouwig om zijn als Christus geheel uit beeld verdwijnt tijdens kerst. In een commentaar op de enquête bereidt godsdienstsocioloog H. Stoffels christenen erop voor dat zij over 50 jaar een kleine minderheid zullen zijn, naast vele andere minderheden.

Een aantal gebeurtenissen waar ik mij de afgelopen 2 weken over verbaasd heb lijken deze ontwikkeling te bevestigen.

Zo is daar de gelovige Haagse tramconducteur die het kruisje aan zijn ketting niet mag laten zien tijdens zijn werk.

Dan de Kamervraag over het kruis op de mijter van Sinterklaas. Sommigen zien liever een religieneutrale goedheiligman.

Of de kerstboom die weg moest bij een Hoge school omdat het teveel associaties oproept met de christelijke religie.

De SP wil af van christelijk onderwijs. Het staat de integratie in de weg; een moslim moet tenslotte op een christelijke school onderwijs kunnen volgen.

De boodschap van het evangelie is dwaasheid in de ogen van de wereld en daar is geen ruimte voor in een maatschappij vol ontwikkelde heidenen.

Wat mij moed geeft is het feit dat de verspreiding van het evangelie begon met een kleine minderheid; 12 volgelingen van Jezus ontvingen de Heilige Geest en door Zijn krachtige werking door deze toegewijde mensen heeft het evangelie zich verspreidt. Dit ging altijd gepaard met tegenstand vanuit de wereld. Maar de duivel met al zijn volgelingen heeft die verspreiding nooit tegen kunnen houden. Ook vandaag worden velen gered uit een leven van zonde en zinloosheid. Niet door de juiste marketing strategie, gelikte liturgieën , of een trendy boodschap, maar door de kracht van het woord van God die mensen ervan overtuigd dat ze een verlosser nodig hebben.

——–

Corné Burger is al vanaf 1992 betrokken bij het werk van Operatie Mobilisatie. Na zijn koksopleiding in Rotterdam heeft hij als kok op de DOULOS gewerkt. Hij komt graag spreken over roeping, toewijding, discipelschap, zending, evangelisatie en nog veel meer. Dit kan aan de hand van een studie of een spreekbeurt, een interactieve avond of een workshop. Hier vind je meer over op zijn eigen website, klik op de link hieronder.

22-12-2009
157
https://www.hemelburgers.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies