EH en OM gaan samenwerken

Operatie Mobilisatie (OM) gaat in haar terugkeerprogramma voor de jongeren van de zendingsschepen DOULOS en LOGOS HOPE nauw samenwerken met de Evangelische Hogeschool (EH) te Amersfoort.

De zendingsorganisatie ziet het EH-Traject van de Evangelische Hogeschool als een uitstekend middel om haar medewerkers onder professionele begeleiding te helpen met de terugkeer van het zendingsveld naar de (Nederlandse) maatschappij.

 

“Veel terugkomers worden geconfronteerd met het grote contrast tussen de vaak arme gebieden waar ze zijn geweest en de westerse maatschappij vol individualisme en materialisme,” licht de directeur van OM-Nederland toe. “Het zendingswerk heeft hen gemaakt tot jongeren die hun ervaring graag een zinvol vervolg willen geven in hun verdere loopbaan. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om mensen daarin op te vangen.”

 

Omdat de mogelijkheden van OM daarvoor te beperkt zijn en de EH juist in haar onderwijsprogramma daarvoor ruimte biedt, wordt onder deze jongeren het EH-Traject sterk geadviseerd. “De EH heeft zich sterk gespecialiseerd in de begeleiding en toerusting van christenjongeren voor hun toekomst, zowel in studie en beroep als in maatschappij,” verduidelijkt Els van Dijk, directeur van de EH. “Het onderwijsprogramma van het EH-Traject biedt de terugkomende jongeren de mogelijkheid om zich samen met andere christenjongeren rondom deze zaken te bezinnen. Wij zien het als een geweldige uitdaging om ook deze jongeren toe te rusten om hen in de toekomst (weer) vruchtbaar te laten zijn in Gods Koninkrijk, op welke manier, waar en in welke cultuur dat ook is.”

 

Het EH-Traject is een opleiding van vijf maanden waarin via colleges en persoonlijke begeleiding jongeren worden geholpen om vanuit Bijbels fundament zich te bezinnen op hun toekomst in studie, beroep en maatschappij. Het EH-Traject bestaat sinds 2006 en is primair bedoeld voor jongeren die tijdens hun propedeuse voortijdig stoppen met hun studie. Al tijdens de eerste jaargang bleek dat er ook vanuit andere doelgroepen belangstelling voor deze opleiding kwam. Het EH-Traject loopt van februari tot juli en kent drie collegedagen per week.

07-01-2010
Jongeren
https://www.nl.om.org/vanaf6mnd/zinvolle-doorstart-en-herorientatie.html

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies