Compassion start hulp Haiti

Naast veel andere hulporganisaties start ook Compassion een noodhulpactie voor slachtoffers door aardbeving Haïti.

Compassion Nederland start noodhulpactie voor slachtoffers

Sponsorkinderen die getroffen zijn door de aardbeving Haïti

Dinsdagavond is Haïti getroffen door een zware aardbeving. De verwoestingen zijn enorm. Het centrum van de hoofdstad Port-au-Prince ligt in puin. Er wordt gevreesd voor duizenden doden. Ook de projecten van kindsponsororganisatie Compassion zijn zwaar getroffen. Meer dan 68.000 kinderen worden ondersteund in de projecten in Haïti. Bijna tienduizend kinderen leven in het getroffen gebied. Compassion Nederland start een noodhulpactie voor de slachtoffers. Bijdragen kunnen worden overgemaakt op giro 3232 o.v.v. Noodhulp Haïti.

Het is nog niet bekend hoe de toestand is van de kinderen in het getroffen gebied. Met man en macht werken lokale medewerkers om kinderen uit de projecten te lokaliseren en de situatie rond de projecten vast te stellen. Op dit moment is al zeker dat duizenden sponsorkinderen zijn getroffen door het natuurgeweld. Zodra er meer informatie bekend is, wordt dit gepubliceerd op de website van Compassion. De organisatie neemt rechtstreeks contact op met sponsors van kinderen die zijn getroffen.

Compassion ondersteunt in Haïti meer dan 68.000 kinderen, verdeeld over ruim 200 projecten. Meer dan 1500 kinderen in Haïti worden gesponsord door Nederlanders. 34 van de projecten liggen in en om de hoofdstad Port-au-Prince. Het hoofdkantoor van Compassion in de Verenigde Staten probeert contact te leggen met medewerkers in Haïti. Tot nu toe loopt de communicatie met Haïti erg moeizaam vanwege de schade die de aardbeving heeft aangericht. Vanuit de Verenigde Staten is een team op weg naar het getroffen gebied om noodhulp te verlenen.

Directeur van Compassion in Nederland Jolanda Omvlee vertelt: “We begrijpen dat Nederlandse sponsors erg ongerust zijn over de situatie van hun sponsorkind. Uiteraard delen we de zorg van deze sponsors. We doen ons uiterste best om een duidelijk beeld te krijgen over de situatie van de individuele sponsorkinderen en delen alle informatie die we binnen krijgen.”

De aardbeving had een kracht van 7.0 op de schaal van richter. Het epicentrum lag ongeveer 16 kilometer ten westen van het centrum van Port-au-Prince. Ooggetuigen spreken van een catastrofe. Lokale kerken verlenen onderdak en delen voedsel en dekens uit. Haïti is het armste land van het westelijk halfrond. Het land wordt keer op keer getroffen door natuurgeweld.

Compassion roept op om mee te helpen eerste te hulp te bieden aan de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. Via www.compassion.nl/machtiging kan online worden gedoneerd. Daarnaast kan er een donatie worden overgemaakt op giro 3232 o.v.v. Noodhulp Haïti. De giften worden gebruikt voor voedsel, dekens, tijdelijk onderdak en herbouw van projecten en huizen.

Compassion is één van de grootste christelijke hulporganisaties ter wereld. Via Compassion worden wereldwijd meer dan 1,2 miljoen kinderen in armoede ondersteund. De organisatie werkt in 26 landen in Midden-Amerika, Afrika en Azië. Ieder kind krijgt één sponsor. Het doel van Compassion is om kinderen op geestelijk, lichamelijk, economisch en sociaal gebied uit de greep van armoede te halen.

13-01-2010
Hulpverlening
https://www.compassion.nl”

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies