Martin Brand op Logos Hope

Het nieuwe jaar begon bijzonder voor Martin Brand. Hij maakte een concerttour naar Curacao en Aruba en bezocht het zendingsschip Logos Hope.

Twee weken leven op het schip LOGOS HOPE Eigenlijk houd ik, in tegenstelling tot Suus, helemaal niet van varen. Toch was het erg leuk om twee weken aan boord van LOGOS HOPE, het schip van Operatie Mobilisatie te logeren. We sliepen in een klein hutje en maakten deel uit van zo’n 400 mensen uit meer dan 45 landen. Bijzonder.

Concert Curacao

We gaven op Curacao een concert in een kerk waar de wind lekker doorheen waaide. Het was een nieuwjaarsconcert over ‘leven met een doel’. Jaap speelde prachtig op deze goede piano. Later in onze reis moest hij het regelmatig met minder doen… Veel mensen verstonden Nederlands en reageerden op alles wat ik zei of zong.

Op pad met voorganger Cees van Harten – kinderdorp Hebron Cees en zijn vrouw Rommy wonen en werken op Curacao. Zij hebben ons twee dagen op sleeptouw genomen. Naast de concerten in hun kerk en voor een groep Nederlandse vrijwilligers, heeft Cees ons het eiland laten zien op onze vrije dag. Wat heerlijk! Cees en Rommy geven leiding aan Hebron kinderdorp op Curacao. Daarnaast is Cees voorganger. We hebben een rondleiding door hun kinderhuis gekregen. Jaap, zelf vader van Luca, was geraakt. “Hoe kan iemand zijn kind nou verlaten?” Ik weet het antwoord niet… Wat ik wel weet is dat Cees, Rommy en hun team naar deze kinderen omkijken. Meer info over hun werk op www.hebron.an Momenteel zijn ze op zoek naar sponsoren en meer vrijwilligers! Iets voor jou misschien?

We hebben twee optredens gegeven in de gevangenis. Voor de mannen- en vrouwenafdeling. Dit heeft me er geraakt. Natuurlijk zitten mensen (meestal) niet voor niets achter de tralies. Maar toch, ook deze mensen hebben een levensverhaal waarin al zo vroeg zoveel mis gaat. We deden een programma rondom vrijheid en vergeving. De spreker sprak over het gevangen zitten in je innerlijke cel. Vast in haat, bitterheid, verslaving, etc. Als we vrijgelaten worden uit de gevangenis, maar innerlijk nog vastzitten, komen we weer in de problemen.

Wij geloven dat Jezus Christus ons ten diepste kan bevrijden, vergeven en dat het kennen/ervaring van Zijn Liefde ons kan helpen om anderen te vergeven voor wat ons is aangedaan. Dit raakte verschillende mannen en vrouwen. Sommigen kwamen naar voren en vertelden in de microfoon waar zij in gevangen zaten. Ze vroegen vergeving, schonken vergeving en samen met hun medegevangenen hebben we om hen heen gestaan. Dit heeft mij erg ontroerd. Verschillende gevangenen vroegen een bijbel, die ze ook hebben gekregen.

Concerten aan boord – honderden jongeren Honderden jongeren en ouderen kwamen naar de concerten en events aan boord. We hebben een bandje samengesteld en met hen opgetreden. Wat een feest! Veel jongeren die een nieuwe richting wilden inslaan met hun leven! Een man van 62 vertelde ons met tranen in zijn ogen dat zijn leven nooit meer hetzelfde zou zijn. Hij wil Jezus volgen.

Gezongen en Verhalen verteld voor ouderen We zijn ook naar twee verzorgingshuizen voor ouderen geweest om te zingen. Wat een dankbaar publiek. De mannen en vrouwen genoten zichtbaar van de verhalen die onze spreker Richard deelde over zijn wereldreizen met God. Sommigen huilden van ontroering en vertelden dat ze het optreden echt als een opsteker hadden ervaren. We hebben veel liedjes uit de oude doos gezongen… It is well with my soul… How great thou art… Jesus loves me…

Sommige oude vrouwtjes waren nog het meest in hun nopjes toen kleine Luca ten tonele verscheen. 😉 Jaap speelde op een heel klein speelgoedkeyboard. Maar hij had inmiddels geleerd flexibel te zijn en alles maar te nemen zoals het komt. Soms is dat het beste… 😉

Spreken/zingen in kerkdienst Nederlands, Engels, Spaans… Het klonk allemaal door elkaar heen. Maar wat was het een feest om bij deze enthousiaste kleine gemeente op Aruba te zijn. Er waren ook extra gasten naar de dienst gekomen. Een echtpaar dat (nog) niet veel met geloof had, maar ze hadden ons horen zingen in de open lucht en wilden graag meer horen. De voorganger was helemaal blij. E

en bemoediging. Na de dienst gingen we met de gemeenteleden samen eten. Een programma voor de werkers aan boord Er werken ruim 400 jonge mensen op LOGOS HOPE. Vijf dagen per week werken ze aan boord en daarnaast volgen ze een trainingsprogramma en doen ze mee met de evenementen aan boord en gaan ze in teams het land in om te dienen. Jaap en ik hebben een ochtendprogramma geleidt dat gericht was op bemoediging van deze harde werkers. We kregen hele mooie reacties.

Dit, en nog meer, hebben we meegemaakt op Curacao en Aruba. We hebben geleerd om nog meer flexibel te zijn en dat God alles kan gebruiken ten goede! We hebben uiteindelijk 14 optredens gegeven.

25-01-2010
Muziek
https://www.martinbrand.nu

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies