Nieuwe kunstschool gaat van start

Op 5 februari opent Creative Art School ‘Elevate’ haar deuren. De officiële opening vindt plaats om 17.00 uur en zal verricht worden door Klaas van Kruistum (foto), bekend presentator van XNoizz radio en de televisieprogramma’s Checkpoint, Jong en Omega Code.

‘Het heeft er hier behoorlijk anders uitgezien’, zegt Peter Dijkstra, een van de initiatiefnemers van Creative Art School ‘Elevate’. Ook hij heeft de afgelopen zomer met verfkwasten in zijn handen gestaan.

Het statige monumentale pand, waar Dijkstra het over heeft, bevindt zich aan de Nieuweweg 2 achter winkelcentrum ‘de Scheepjeshof’ in Veenendaal. Op de plek waar eerst kantoren zaten worden nu verschillende kunsten uitgevoerd, gestimuleerd en gedoceerd.

Peter legt uit; ‘Het oude statige karakter van het pand hebben we proberen te behouden en op een huiselijke manier benadrukt. Docenten en leerlingen voelen zich hier snel thuis. We hebben wel eens de vraag gekregen; ‘Maar wie woont hier nu dan?’ Je hebt helemaal niet het idee dat je in een school rondloopt.’

Inmiddels bestaat de organisatie uit meer dan tien docenten en volgen meer dan vijftig leerlingen de workshops en lessen.

Wat maakt deze school uniek? Peter antwoordt; “Het unieke aan deze plek is dat verschillende moderne kunsten elkaar ontmoeten. Uniek is ook dat de docenten hier allemaal christen zijn. Dat betekent overigens niet dat we dit ook van onze leerlingen verwachten. Iedereen is welkom.”

De doelstelling van de school is volgens Dijkstra; “Mensen stimuleren en inspireren om hun artistieke of muzikale talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Daarvoor bieden we verschillende lessen en workshops op het gebied van muziek, zang, schilderen, tekenen, dans, fotografie, film en multimedia.”

Op 5 februari opent Creative Art School ‘Elevate’ haar deuren. De officiële opening vindt plaats om 17.00 uur en zal verricht worden door Klaas van Kruistum, bekend presentator van XNoizz radio en de televisieprogramma’s Checkpoint, Jong en Omega Code.

Peter Dijkstra voegt toe; “Vanaf 15:00 uur is het open huis voor belangstellenden. Er zijn verschillende activiteiten en workshops om te bezoeken. In de studio kun je bijvoorbeeld een nummer inzingen. Als je dat heel goed doet, kun je een opnamesessie van je eigen demo-cd winnen!”

26-01-2010
Onderwijs
https://www.artschoolelevate.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies