Muziek is een geweldig middel om mensen te bereiken

Paulina Zoetebier komt met een debuutalbum ‘Trots op jou’. Een cd vol bemoedigende Nederlandstalige gospels. Paulina laat iets van haar hart zien.

Deze zangeres neemt je mee in haar lied naar de hemelse Vader. Trots op jou is haar debuut album waar ze vol passie aan heeft gewerkt. Rustige ballads worden afgewisseld met stevige nummers in een geheel eigen Paulina-stijl. Ze schreef de nummers en veel van de muziek zelf. De teksten komen uit het diepst van haar hart. Paulina is gedreven om mensen te vertellen over Gods wonderlijke liefde voor mensen. Vrijdag 12 februari wordt de cd gepresenteerd in Emmeloord om 20.00 uur in De Ontmoeting Europalaan 42.

Paulina denkt dat ze ongeveer 12 jaar oud was toen ze ontdekte dat zingen helemaal bij haar paste. Paulina: ‘Zingen is ons met de paplepel ingegoten thuis,  maar op deze leeftijd begon ik echt zelf liedjes te schrijven die ik dan begeleidde met mijn gitaar.   Ik vond het heerlijk om te doen en pakte mijn gitaar te pas en te onpas. Ik plofte gerust in mijn slaapkamer tussen alle troep in en kon me dan helemaal geven in het spelen en zingen.’

Haar hobby is later uitgegroeid tot veel meer. Ze heeft gezongen/ op jeugddiensten, vrouwenochtenden, multiculturele jongerenkampen, praisediensten, congressen, bijzondere kerkdiensten, bruiloften, diensten op scholen en tijdens evangelisatieprojecten.

De enórme liefde van Jezus is haar drijfveer. Paulina:  ‘Als je deze liefde in je eigen leven ervaren hebt en ook gemerkt hebt hoe God je door moeilijke tijden heen helpt   en dat Hij je leven echt verandert dan gun je dat ook die ander. Zingen en muziek zijn daarin een geweldig middel om mensen te bereiken!   Psalm 40 verwoord dit zo prachtig: ‘Hij trok mij op uit de kuil van het verderf, uit het slijk van de modderpoel; Hij stelde mijn voeten op een rots, mijn schreden maakte Hij vast,  Hij gaf mij een nieuw lied in de mond, een lofzang aan onze God. Mogen velen het zien en vrezen, en op de Here vertrouwen’.

Paulina is open, enthousiast, dichtbij en soms kwetsbaar. In alles wijst ze haar grote liefde Jezus. Dat is haar passie. En dat wil ze uitwerken in het land op een podium, soms heel klein, dus gewoon met piano/gitaar en soms compleet met band en backing vocals.

De teksten van haar nummers zijn vaak bemoedigend, het is soms als of ze bijna namens God spreekt . Paulina: ‘Veel nummers heb ik echt zo ervaren met God.  Bijvoorbeeld het lied ‘Vrees niet’. Deze tekst staat ook in de bijbel en sprak God in mijn hart in een periode dat ik het heel moeilijk had.    God is een God van relatie. Vandaar ook dat dit in  veel nummers terug te vinden is.’

Paulina zingt graag in het Nederlands, het is onze eigen taal en staat daarom dichterbij. Op de één of andere manier komt de tekst dan ook meer direct in het hart, denkt ze. Ze merkt dat omdat luisteraars op haar nummers reageren. ‘Soms zie je het direct voor je gebeuren, dat zijn van die momenten dat je alle zeilen bij moet zetten om nog goed door te kunnen blijven zingen en zelf niet emotioneel te worden. Ook gebeurt het regelmatig dat mensen naar me toe komen omdat een bepaald lied precies dátgene was wat ze nodig hadden. Bij een jongerendienst was eens een jongen die na de dienst de hele sporthal afzocht om mij te vinden. Hij stond nog met vochtige ogen tegenover me en wees met zijn vinger naar zijn hart..’recht in het hart’ zei hij. Dit is toch waar je het voor doet! Ik weet nog dat ik zo blij was met zijn  reactie dat ik geloof ik bijna dansend van de trap naar beneden liep!

De nieuwe cd is vderschenen, hoe is het ontstaan en gegaan? Paulina: …eigenlijk is het allemaal de ‘schuld’ van Martin. Ik zing namelijk in het koor MisSion van Martin Brand. Binnen dit koor wil Martin ruimte geven aan de talenten van de koorleden. Een ieder mocht zijn ideën aandragen.   Zo kwam ik met een eigen nummer op mp3 opgenomen en Martin is daar toen zonder dat ik het wist mee naar Henk Jan Oudenampsen van EdenMuziek gegaan.  Totaal verrast was ik toen hij wel wat zag in mijn nummers!  Ik vond het echt geweldig! Maar goed.. een cd opnemen daar heb je ook muzikanten voor nodig.  Het kostte even een tijdje en uiteindelijk heb ik Henk Doest bereid gevonden om me te helpen bij dit voor mij nieuwe traject.

  Deze samenwerking ging echt super! Eerst samen de nummers bij hem rond de piano doorgenomen en bijgevijld, daarna verder uitgewerkt met broer Peter Doest en vervolgens met de hele   band aan de slag! Het is geweldig om je nummers te zien groeien in dit hele proces vooral omdat ik mocht werken met geweldige muzikanten!

De titel van de cd is: ‘trots op jou’, hierin is volgens Paulina verwoord hoe groot de liefde van God is voor ieder mens. Zo groot, dat Hij bereid was om het liefste wat Hij had, Zijn Zoon te geven om de mens, die Hij verloren was terug te krijgen bij Hem (Joh.3:16).   Als een vader tegen zijn kind zegt; Ik ben trots op je, komt dat vaak door een prestatie die het kind geleverd heeft.   Bij God is het anders…Hij is bij voorbaat al trots op je, gewoon zoals je bent, daar hoef je niets voor te presteren behalve accepteren en aanvaarden dat je Zijn geliefde kind bent.

Paulina hoopt veel te kunnen optreden in de komende maanden. ‘Als het aan mij ligt zeker en graag!  Of het nu iets heel kleins is of heel groots…ik ga!

Ik heb wel eens een liedje voor iemand aan de telefoon gezongen, met een brok in mijn keel, maar de boodschap kwam over. Het maakt mij niet uit.

Voor mij is belangrijk dat ik probeer zoveel mogelijk trouw te zijn aan wat God van me vraagt.

Stel dat je zou mogen optreden voor honderdduizend mensen, welk nummer zou je dan zingen en wat zou je proberen te

communiceren?  ‘Ervan uitgaand dat het grotendeels christenen zullen zijn zou ik denk ik kiezen voor ‘Vuur’. Ik merk toch dat er wat lauwheid bestaat onder christenen en dat terwijl er een wereld verloren gaat! De bijbel zegt dat wij het zoutend zout zijn en als wij onze smaak verliezen waarmee zal het dan gezouten worden? Hoe gepassioneerd zijn we nog over het lijden van Jezus en zet deze liefdesdaad jezelf in actie om andere mensen van deze geweldige liefde te vertellen? Maakt het je wat uit of je collega, buurman, familielid, vriend of kennis behouden is. Jij kunt daarin misschien een heel belangrijke rol spelen door Jezus liefde in jou de kans te geven de ander te beschijnen op een manier die bij jou past. Maar doé het alsjeblieft!

Meer informatie is te vinden op de website van Paulina: www.paulinazoetebier.nl

De cd Trots op jou is uitgegeven door: EdenMuziek, www.edenmuziek.nl

11-02-2010
Muziek
https://www.edenmuziek.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies