Christelijke student woont liefst met andere christenen op kamers

Uit een onderzoek blijkt dat de meerderheid van de christelijke studenten het belangrijk vindt om met andere christenen op kamers te wonen. Dit resultaat kwam naar voren uit een onderzoek voor een christelijke kamerwebsite.

Twee Groningse studenten voerden dit onderzoek uit om de haalbaarheid van de website christelijkwonen.nl te meten.

Janneke Karssies en Roel van der Sloot, beiden studerend aan de Rijksuniversiteit Groningen, voerden recentelijk een onderzoek uit onder bijna 600 christelijke studenten in Nederland. Aan de hand hiervan moest duidelijk worden of een kamerwebsite gericht op christelijke studenten haalbaar is. Het onderzoek liet zien dat meer dan de helft van deze christelijke studenten de voorkeur geeft om bij medechristenen op kamers te wonen.

Naar aanleiding van de onderzoeksresultaten hebben de Groningse studenten de website christelijkwonen.nl opgericht. Deze website is gericht op studenten die er bewust voor kiezen om met andere christenen in een huis te wonen. “Met als doel dat ze elkaar steunen en sterken als christen in hun dagelijkse leven”, aldus de initiators van Christelijk Wonen.

Christelijk Wonen doet veel stof opwaaien in de christelijke (studenten) wereld. Critici vinden dat je als christen juist bij niet-christenen op kamers moet gaan. Voornaamste reden hiervoor is het verspreiden van God‟s Woord onder degene die Hem niet kennen.

De initiators van Christelijk Wonen kunnen zich vinden in deze kritiek, maar vinden het ook belangrijk dat een christen een plek heeft waar die zich thuis voelt. “We begrijpen dat evangeliseren een belangrijk onderdeel is van het christendom, maar het leven in een huis waar je bewust voor kiest is evenmin belangrijk.”

18-02-2010
Jongeren
https://www.christelijkwonen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies