Wilfred Hardeman maakt het verschil

Wilfred Hardeman presentator van GrootNieuwsRadio 1008 AM doet mee aan Make A Difference, het praktische actieprogramma voor de veertigdagentijd. Vanaf heden tot 3 april doet hij iedere dag een opdracht uit het actieboekje van de HGJB.

Wat hij doet en hoe hij het ervan afbrengt kun je dagelijks om 16.45 uur meebeleven in het actualiteitenprogramma De Dag van Vandaag op 1008 AM.

“Praktisch. Het christelijk geloof handen en voeten geven”, dit past prima in De Dag van Vandaag en bij GrootNieuwsRadio”, aldus Wilfred Hardeman over Make a Difference. “En we hopen ook onze luisteraars te stimuleren en motiveren om mee te doen met de opdrachten.” De acties zijn eenvoudig uit te voeren en praktisch. Bijvoorbeeld ‘verras de buren door hun ramen te zemen’ of ‘stuur een bemoedigend kaartje naar je voorganger/predikant’.

Onder het motto ‘Verander de wereld’ heeft de HGJB, de jongerenafdeling binnen de Protestantse Kerk in Nederland, een actieboekje opgesteld met 50 opdrachten ‘waarmee je iets kunt veranderen in je eigen omgeving’. ‘Juist in de veertigdagentijd waarin christenen toeleven naar het herdenken van het lijden en de opstanding van Jezus is het belangrijk om iets te laten zien van het grote verschil dat Jezus maakte door zijn komst naar deze wereld’, zo staat te lezen in het voorwoord.

Wilfred is afgelopen woensdag begonnen met een klusje voor een ander. Op verzoek van een collega van GrootNieuwsRadio heeft hij de wc’s in de studio van GrootNieuwsRadio geboend. Hij gaat deze week ook nog ‘een compliment geven aan elke thuisgenoot’ en volgende week ‘de straat vegen in zijn buurt’ en het ‘Bijbelhoofdstuk Genesis 18 lezen en vertellen wat hij hiervan leert’. Luister iedere dag om 16.45 uur naar GrootNieuwsRadio 1008 AM om te horen wat de opdracht van vandaag is. Kijk ook op de website van de HGJB voor meer informatie: www.hgjb.nl/support/jeugdwerk/materialen/make-a-difference

GrootNieuwsRadio zendt 24 uur per dag een christelijk geluid uit. Te ontvangen in heel Nederland (en België) via de middengolf 1008 AM en wereldwijd via internet www.grootnieuwsradio.nl

18-02-2010
Media
https://www.grootnieuwsradio.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies