Christelijke singles treffen elkaar

In een samenleving die voor eenderde bestaat uit ‘single huishoudens’ is single-zijn geen uitzondering. Speciaal voor deze groep is er van vrijdagavond 23 tot en met zondag 25 april een weekend Happy Singles voor mensen van 25 tot en met 50 jaar met als thema ‘Single Minded Love’.

Het is een weekend vol ontmoeting met God en met elkaar, ontspanning, humor, bemoediging en geloof.

Het thema ‘Single Minded Love’ staat voor onverdeelde toewijding, God liefhebben met alles wat mensen hebben. Verder bevat het een leuke woordspeling: met de instelling (de mind) van een ‘single’ kijken naar het thema liefde, Gods liefde, en ook de plaats van de eventuele liefde van een partner.

Dit weekend wordt georganiseerd door Stichting Herstel; zij nodigt je uit voor een weekend van gezelligheid, lofprijs en aanbidding, eerlijkheid, versterkt worden door Gods levende Woord en samen met andere nadenken over drie belangrijke gebieden in het leven: de liefdesrelatie met God, samen optrekken en vrienden maken, samen nadenken over Gods bestemming = wel of geen levenspartner?.

Voor sommigen is het single-zijn een bewuste keuze en die zijn daar gelukkig mee; hooguit stuiten ze in de christelijke wereld soms wel op onbegrip; het is immers ‘niet goed’ dat de mens alleen zij…? Anderen worstelen juist met hun verlangen naar een partner. Ze lopen rond met vragen over identiteit, levensdoelen, seksualiteit. Hoe wordt een gezonde balans gevonden tussen acceptatie van de situatie en het ‘uitzien-naar’? Zijn er ook (geestelijke) voordelen aan single-zijn? En hoe zit het met seksuele gevoelens? Al dit soort onderwerpen komen aan de orde tijdens het Happy-Singleweekend.

Tijdens het weekend, dat plaatsvindt op vakantiepark en conferentiecentrum De Betteld te Zelhem, spreken Gerard de Groot en Joyce de Jongh. Gerard leefde het grootste deel van zijn leven celibatair vanuit een duidelijke keuze. Joyce kent de worsteling met eenzaamheid en de zoektocht naar Gods plan op dit gebied heel goed; pas op haar 33ste ontmoette zij haar levenspartner. Zij spreken openhartig over hun ervaringen.

De kosten van het weekend variëren van € 67,50 zonder overnachting en maaltijden tot € 152,50voor een verblijf met maaltijden en in een luxe chalet. Kijk voor meer informatie op www.herstelteam.nl of www.betteld.nl. Hier kunnen geïnteresseerden zich ook opgeven voor dit weekend.

05-03-2010
Jongeren
https://www.herstelteam.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies