Nominaties BibleDate Award bekend

Drie genomineerde middelbare scholen strijden om BibleDate Award 2010. De BibleDate, een grote uitschuifbare trailer van het Nederlands Bijbelgenootschap, wordt jaarlijks bezocht door zo’n 10.000 jongeren uit het voortgezet onderwijs.

Daar maken ze een flitsend programma mee waarbij ze uiteindelijk in een studio belanden en zelf een filmpje mogen maken. De drie beste films zijn nu genomineerd voor de BibleDate Award 2010. De genomineerde scholen zijn: CSG Calvijn Barendrecht, VMBO Gilde van CS De Hoven Gorinchem en CS Vincent van Gogh Assen.

Volgens Mark Koelewijn, captain van de BibleDate, zijn de jongeren heel enthousiast over de BibleDate. ‘Het is bijzonder om te zien dat ze soms de BibleDate binnenkomen met een houding van ‘iets met de bijbel – dat zal wel ontzettend saai zijn. Maar als ze anderhalf uur later de BibleDate verlaten, is daar niks meer van te zien. Dan blijkt dat ze de BibleDate een geweldige ervaring hebben gevonden.’

Het maken van een filmpje is een uitstekende manier om het Bijbelverhaal eigen te maken en zorgt altijd weer voor spanning en hilariteit.

Mark: ‘Ze nemen de ervaringen van de BibleDate mee naar huis. De invloed van de Bijbel op de maatschappij verbaast jongeren vaak. Ik hoor regelmatig dat ze ’s avonds de filmpjes aan hun ouders en vrienden laten zien en verder praten over de onderwerpen die in de BibleDate aan de orde kwamen.’

Dat de BibleDate en het maken van de filmpjes aanslaat, is duidelijk te zien aan de vele reacties die de jongeren achterlaten in het gastenboek van de website.

‘De BibleDate Award is nog eens een extra stimulans om er wat van te maken’, vervolgt Mark. ‘Vorig jaar was de prijs voor de Interconfessionele Scholengroep Westland. De uitreiking door cabaretier en liedjesschrijver Rob Favier was een hele gebeurtenis. Het winnende filmpje is trouwens nog steeds te zien op onze site www.bibledate.nl.’ Ook dit jaar wordt de winnaar bepaald door een deskundige jury.

Op www.bibledate.nl kun je nog tot 2 april stemmen op een van de genomineerde filmpjes. Op 9 april wordt de uitslag bekendgemaakt en later wordt de prijs uitgereikt door Rob Favier op de school die gewonnen heeft.

10-03-2010
Media
https://www.bibledate.nl/bibledate-award/bibledate-award-2010/

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies